Trabzon’da polis memuru Yusuf Ceylan’ı şehit eden 16 yaşındaki trafik teröristinin ifadesi ortaya çıktı

featured

Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesi’nde önceki gün saat 23.00 sıralarında kontrol noktasında denetim yapan polis ekipleri, Kemal Efe Tiryaki yönetimindeki otomobili durdurmak istedi. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan Kemal Efe Tiryaki aracıyla polis memuru Yusuf Ceylan’a çarparak kaçtı. Yaralanan Ceylan, çağırılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir süre sonra otomobilini bırakıp yaya olarak kaçmaya çalışan Kemal Efe Tiryaki ile arkadaşı M.A. polis tarafından yakalandı. Ehliyetsiz ve alkollü olduğu tespit edilen Kemal Efe Tiryaki sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Trabzon’da 16 yaşındaki trafik teröristi Kemal Efe Tiryaki’nin şehit polisimiz Yusuf Ceylan’a çarpma görüntüleri ortaya çıktı

‘BÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM’

K.E.T.’nin daha önce gasp, yağma, yaralama gibi 5 farklı suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Olayda kullandığı aracı, serbest kalan arkadaşı M.A.’dan tur atmak için aldığını söyleyen K.E.T’nin ifadesinde “Kazadan 3 saat önce alkol almıştım. Arkadaşım M.A.’dan aldığım aracı kullandım. Kaza anında aracı ben kullanıyordum. Yolda çevirme olduğunu görünce sağa yöneldim. Ancak polisler araca ve yüzüme doğru ışık tutunca heyecanlandım. Kaçmak için sol şeride hızla girdim. Polisi görmedim. Alkollü ve ehliyetsiz olduğum için cezayı peşimden yazarlar, diye düşünerek kaçtım. Böyle olacağını düşünmemiştim. Pişmanım. Görevi başındaki memuru kasten öldürme suçlamasını kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir