Yurt dışı telefon kayıt harcı ne kadar? Yurt dışından telefon getirenler 2022 IME kayıt ücreti ne kadar ödüyor?

Her sene Resmî Gazete’de yayınlanan kararlarla IMEI kayıt ücreti ve diğer harçlar tekrardan belirleniyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2022 telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenmişti. Peki yurt dışı telefon kayıt harcı ne kadar oldu? İşte detaylar…

featured

Yurt dışı seyahatlerinde bireysel olarak telefon getirmek isteyen kullanıcıların Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekiyor. Pasaporta işlenen bu kayıt sonrasında telefon kullanıma açılabiliyor. Peki, 2022 yılında telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar ödeme yapılacak? İşte detaylar…

2022 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR, YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ KAÇ TL?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de ilgili karar yayınlandı. Buna göre 2022 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti.

2022 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 86 TL yerine 117 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2006 TL’den 2732 TL’ye çıkarılacak.

Bu tutar 2021 yılında ise 2006 TL olarak belirlenmişti. Yani bu yıl için 730 liraya yakın bir zam gerçekleştirilmiş oldu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir