Yunan’ın yeni korkusu! Abdülhamid Han gemisinin ilk sefer tarihi belli oldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Abdülhamid Han sondaj gemisini 9 Ağustos'ta Mersin'den ilk görev yerine uğurlayacağız" açıklamasında bulundu.

featured

Türkiye’nin yeni sondaj gemisi Abdülhamid Han, 9 Ağustos’ta ilk seferine çıkacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Haber Global televizyonunda katıldığı yayında Abdülhamid Han gemisinin sefere çıkacağı tarihi açıkladı.

Fatih Dönmez, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi’nin ilk görevine 9 Ağustos’ta başlayacağını söyledi.

“AKDENİZ’DEN İLK GÖREV YERİNE UĞURLAYACAĞIZ”

Bakan Dönmez, “Filomuza dördüncü bir kardeş geldi. Abdülhamit Han derin sondaj gemisi. Onu da Akdeniz’de ilk görev yerine uğurlayacağız. Bir aksilik çıkmazsa Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Mersin Taşucu’ndan ilk görev yerine uğurlamış olacağız. Görev alanı ise kendi deniz yetki alanlarımız içerisinde olacak. Yeri de inşallah Cumhurbaşkanımız açıklayacak. 9 Ağustos’ta uğurlayacağız.

“GEMİYİ İLK DEFA BİZ KULLANACAĞIZ”

Bu gemi 7. nesil. Hiç kullanılmamış bir gemi, ilk defa biz kullanacağız. Yabancı uzmanlardan destek alıyorduk. Şu anda gemilerimizde çalışanların 3’te 2’si neredeyse yerli. Bu gemiler tek başına bir şey ifade etmiyor. Aslında çoğu kere yerinde sabit durmak üzere tasarlanıyor. Zaman zaman yabancı firmalardan destek aldığımız da söz konusu. Ancak pek çok ülkeye ve şirkete göre yerli kaynak ve yerli tedarikçi kullanma oranımız da çok yüksek.” ifadelerini kullandı.

Karadeniz gazi için tarih verdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4. sondaj gemisinin adı Abdülhamid Han

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir