YouTube’un geçilemeyen 10’lu reklam getirmesi tepki çekti

Dünyaca ünlü video paylaşım platformu YouTube’un geçilemeyen 10’lu reklam getirmesi, sosyal medyada tepkiye neden oldu.

featured

YouTube dünyası daha önce de belirttiğimiz gibi tamamen reklam gelirleri ile dönüyor. Hem Google hem de içerik üreticiler, videolarda gösterilen reklamlar üzerinden para kazanıyor. Ancak artık reklamların dozu tamamen kaçmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde platformun videoların başına geçilemeyen 5’li reklamlar koymaya başladığı ortaya çıkmıştı. Ancak firma süreci sadece (!) 5 reklam ile sınırlamamış durumda. Şu an birçok kullanıcı 6’lı, 8’li ve hatta 10’lu reklamlar görmeye başladı.

Bu reklamların geçilemediği ancak sürelerinin 6 saniye seviyesinde olduğu belirtiliyor.

Şu an herkes tarafından görülemeyen ancak yavaş yavaş yayılan bu çoklu reklamlar, kullanıcıların karşısına özellikle TV uygulamasında çıkıyor ve ciddi zaman kaybı yaratıyor. Bu durum elbette kullanıcılar arasında büyük tepki çekiyor. Şu an çok kısa bir izleme için dahi birçok reklamı beklemek gerekiyor.

Kullanıcıları çileden çıkaracak uygulama! YouTube videodan önce beş reklam gösterecek

BİR YOUTUBE KULLANICISININ GÖSTERDİĞİ 8’Lİ REKLAM

YouTube’daki reklamlardan kurtulmak mümkün ancak bunun için ödeme yapmayı kabul ederek buradaki bağlantıdan “YouTube Premium” abonesi olmanız gerekiyor. Bilmeyenler için Premium aboneliği için Türkiye’de aylık fiyat 16,99 TL, avantajlı yıllık fiyat ise 16,99 TL seviyesinde yer alıyor.

Premium paketi içerisinde Music aboneliğinin olduğunu da belirtmek gerekiyor. Reklam konusunda gelinen son nokta göz önüne alındığı zaman Premium paket şu an oldukça mantıklı bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir