YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? 2022 YKS üniversite tercih robotu!

YÖK Atlas tercih robotu, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla yoğun ilgi gördü. 18 Temmuz’da açıklanan YKS sonuçlarıyla birlikte 2022 YKS tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor. Tercih kılavuzunun ardından 2022 YKS üniversite tercih robotu ile başarı sıralamasına göre adaylar tercih işlemlerini yapacak. Peki YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte 2022 YKS üniversite tercih robotu…

featured

YKS tercihleri başlangıç ve bitiş tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversite sınavı sonuçlarının ilan edilmesinin ardından bu hafta içerisinde YKS tercih kılavuzunun yayımlanması bekleniyor. Milyonlarca katılımcı üniversite tercihlerine önümüzdeki hafta içerisinde başlamış olacak. Peki; 2022 Üniversite tercihleri/YKS tercihleri ne zaman yapılacak, kılavuz yayımlandı mı? İşte YKS tercih tarihleri 2022 ÖSYM bilgileri.

YKS TERCİHLERİ BAŞLIYOR! 2022 ÜNİVERSİTE YKS TERCİH KILAVUZU BEKLENİYOR

ÖSYM Başkanı Prof Dr. Halis Aygün Twitter hesabından YKS tercih tarihleri 2022 bilgisini duyurdu. YKS tercih kılavuzuna ilişkin olarak ise; “2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız.” açıklamalarına yer verdi.

YKS ham puan ile yerleştirme puanı arasındaki fark ne? Ham puan mı yerleştirme puanı mı önemli?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır.

Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

2022 YKS KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün açıklamasına göre;

“2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. ”

YKS 2022 birincisi kim oldu? TYT AYT birincisi kim? YKS’de kaç kişi birinci oldu?

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklar. Başvuru merkezlerinden Tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

Adaylar, erişime açılacak olan 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecekler. 2022 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2022 yılı yerleştirme puanları ile 2022 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

Sınava giren adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri birlikte yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları YÖK’e elektronik ortamda iletilecektir.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

2022-YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar “2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza 2022 Haziran ayının son haftası içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir