YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 YKS sonuçları erken mi açıklanacak? ÖSYM sonuç sorgulama

Milyonlarca üniversite adayının 18-19 Haziran’da girdiği YKS 2022 sonuçları için heyecan dorukta. ÖSYM tarafından yapılan YKS 2022 sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağına dair açıklama bekleniyor. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

featured

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen YKS 2022 sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı. Üniversite adayı öğrenciler ve aileleri, her saat başı ÖSYM sonuç ekranını kontrol ediyor, sonuçların açıklanıp açıklanmadığını sorgulamaya devam ediyor.

İyi bir üniversiteye gidebilmenin hayalini kuran milyonlarca öğrenci, 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sınavında terler döktü.

TYT, AYT, YDT olmak üzere 3 oturum şeklinde düzenlenen sınav sonrası sorular ve cevap anahtarı da adayların erişimine açılmıştı.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2022 yılı sınav takvimine göre; YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.

Ancak erken açıklanma ihtimali nedeniyle YKS sınav sonuçları sorgulama işlemleri devam ediyor.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir