YKS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav sonuçları erken açıklanır mı?

18-19 Haziran tarihlerinde yapılan YKS 2022 sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavına giren milyonlarca aday, YKS 2022 sonuçlarının erken açıklanmasını bekliyor. Peki YKS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav sonuçları erken açıklanır mı? İşte detaylar…

featured

ÖSYM tarafından düzenlenen 2022 YKS sınavının üzerinden yaklaşık üç hafta gibi bir zaman geçti. Üniversite hayali kuran milyonlarca aday sınav sonuçlarını heyecan içinde bekliyor. ÖSYM tarafından açıklanan sınav sonuçlarının ardından adaylar bu sefer de tercih sürecine girecekler. İşte 2022 YKS sonuç tarihi ve diğer detaylar…

ÖSYM 2022 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından paylaşılan takvime göre 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak.

ERKEN AÇIKLANIR MI?

YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Bu nedenle üniversite sonuçlarının erken açıklanacağına dair bir yorum yapmak mümkün görünmüyor.

YKS SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden açıklanacak.

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

4 yıllık fakülte ve 2 yıllık yüksekokulların yer aldığı üniversite taban puanları YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklanacak ve tercih sürecinin başlamasıyla adaylar puanlarına göre yerleşebilecekleri üniversite ve bölümleri seçebilecekler.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir