YKS 2022 ek tercihleri ne zaman? YKS 2022 ek tercih ücretleri! Üniversite ek tercih hakkı kaç tane?

YKS 2022 ek tercih tarihleri, yerleştirme sonuçlarının ardından merak konusu oldu. YKS yerleştirme sonuçları, 15 Ağustos itibarıyla açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ek tercih tarihlerini sorgulamaya başladı. Peki üniversite ek tercih hakkı kaç tane? YKS 2022 ek tercih ücretleri ne kadar? İşte detaylar…

featured

YKS tercih sonuçlarında heyecanlı bekleyiş sona erdi. 5 Ağustos’ta YKS puanı ölçüsünde tercihlerini yapan üniversite adayları için YKS tercih sonuçları açıklandı. İlk tercih sonuçlarına göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için YKS ek tercih tarihleri araştırılmaya başlandı. Peki YKS ek tercihler ne zaman? İşte YKS ek tercih dönemine ilişkin merak edilen soruların yanıtları…

YKS EK TERCİH NE ZAMAN 2022?

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınladı. 2022 ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre, ek yerleştirmelerin nasıl yapılacağına ilişkin detaylar paylaşıldı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

YKS 2022 yerleştirme sonuçları açıklandı!

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir.

Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır. Adayların yapacağı tercih sayısı en fazla 24 olacaktır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir