Yine bir danışman vakası: Efe Gazi Subaşı milyonluk araçla AK Parti kapısında

featured

Büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu vakasından sonra AK Parti’de yeni bir ‘gösterişli yaşayan danışman’ skandalı ortaya döküldü. Bu kişinin, AK Parti eski Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve eski Adıyaman Milletvekili Salih Fırat’a danışmanlık yaptığı öne sürüldü.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Twitter profilinde kendisini “Ankara AK Parti Milletvekili Adayı” olarak tanıtan Efe Gazi Subaşı, lüks hayatına dair görüntüleri paylaştı. AK Parti amblemli marpuç ile nargile içen Subaşı’nın AK Parti Genel Merkezi önünde ve bakanlarla yan yana görüntüleri de bulunuyor. Bir başka fotoğraf karesinde ise ceketinin yakasında, milletvekili rozeti olduğu görülüyor.

Fırat ise “Hiçbir zaman danışmanım olmadı. Ne partide ne de başka bir yerde resmi görevi oldu. Profilinde aday olduğunu yazmış ama o ifadesi de yalan” dedi. Salih Fırat’ın eşinin yeğeni olan Efe Gazi Subaşı hakkında, “Adını kullanıp menfaat elde ettiği” gerekçesiyle dava açtığı da öğrenildi.

Sosyal medya hesaplarından kendisinin paylaştığı videolarda Efe Gazi Subaşı Jaguar, Audi, Mercedes gibi birçok lüks araçta görülüyor. Subaşı’nın AK Parti Genel Merkezi önündeki bir aracının fotoğrafını paylaşarak “Aslan kapıda bekler” paylaşımı yaptığı da görülüyor.

 

Kronos’un haberine göre ise Efe Gazi Subaşı, 1 Kasım 2015’teki genel seçimlerde AK Parti’den Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı gösterilmiş, ancak seçilememişti. Adıyaman’da yayın yapan çeşitli yerel gazeteler Efe Gazi Subaşı’yı “Süleyman Soylu’nun gözdesi” başlığıyla haberlere konu edip, Subaşı’nın Soylu’yla “gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğunu” duyurdu.

Ülkesine dönemeyen iş insanını dolandırılmasında da adı geçiyor

Subaşı’nın ismi çeşitli dolandırıcılık olaylarında da geçiyor. Mısır, Irak, Suriye, Tanzanya ve Mersin’de şirketleri olan iş insanı Imad Kachkoul’un Ankara’da dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda da Efe Gazi Subaşı’nın ismi geçmişti. Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın 6 Temmuz 2020 tarihli haberine (Ankara’yı karıştıran VIP dolandırıcılık – Sözcü Gazetesi (sozcu.com.tr)) göre; 30 Haziran 2020’de suç duyurusunda bulunan Kachkoul, AK Parti Adıyaman eski milletvekili Salih Fırat, Sayit Subaşı (Fırat’ın kayınbiraderi), Efe Subaşı (Sayit Subaşı’nın oğlu) ve Y Bulut Danışmanlık şirketi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılıktan’ şikayetçi oldu.

Habere göre Salih Fırat’ın TBMM Milletvekili Araç Giriş Kartı bulunan 06 SS 779 plakalı aracı ile Kachkoul otelinden alındı. Fırat’ın Meclis’te odası olmamasına rağmen Efe Subaşı, iş insanına “Salih Bey’in makamı yoğun, Metin Gündoğdu’nun odasında ağırlayacağız” dedi. Kachkoul’u odaya götürüp hatıra fotoğraf çektirdiler, 15 Temmuz anıtını gezdirdiler. Fırat’ın odasına çıkılacakken “Salih bey çok acil Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çağrıldı” denildi.

Babası kendini Yiğit Bulut’un özel kalem müdürü olarak tanıttı

Kachkoul, Ümitköy’deki AK Par Mimarlık ofisine götürüldü. Efe Subaşı, babası Sayit Subaşı ile tanıştırdı. Kachkoul, Sayit Subaşı’nın kendisini Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un Özel Kalem Müdürü olarak tanıttığını iddia etti. Subaşı’nın ofisin Salih Fırat ve Bulut’a ait olduğunu söylediğini öne sürdü.

Ve yine Kachkoul’un iddiasına göre 25 Mart’ta Mısır’a özel uçak kiralayarak gitmek isteyen iş insanından 100 bin dolar talep etti. Kachkoul, 26 Mart’ta 70 bin doları Y Bulut Danışmanlık şirketine “Özel uçak için teminat- Imad Kachkoul” açıklaması ile gönderdi. Hakkında açılmış 55 ayrı ‘sahtecilik ve dolandırıcılık’ davası, 16 ayrı arama kararı bulunduğu ileri sürülen Sayit Subaşı’na bir daha ulaşamadı.

Efe Gazi Subaşı, Ak Par Mimarlık Ofisi’nin sitesindeki bilgilere göre şirketin Genel Müdür ve Kurucu olarak geçiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir