Yeşilçam’ın usta oyuncusu Yılmaz Cesur hayatını kaybetti

featured

1970’li yıllarda Yeşilçam’a ayak basan ve Darbe, Kader Çıkmazı, En Büyük Babam, Sözde Kızlar gibi önemli yapımlarda rol alan Yılmaz Cesur hayatını kaybetti.

En son Janjan adlı filmde rol alan Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yılmaz Cesur’un ölümüne ilişkin henüz bir bilgi paylaşılmazken, son yolculuğuna Ayazağa Mezarlığı’nda uğurlandığı öğrenildi.

Cesur’un ölüm haberini ‘Felaket Tellalı’ olarak bilinen Onur Akay, Instagram’da duyurdu.

Akay, Yılmaz Cesur’la ilgili şöyle konuştu:

“Cesur Yılmaz diye de bilinir Yılmaz Cesur diye de bilinir. Başrol oyunları oldu, birçok filmde oynadı, TRT’de dizilerde oynadı. Bugün Ayazağa Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Bütün sevenlerine başsağlığı dilerim. Kandil gecesi uğurlandı.”

27 Mart Tiyatrolar Günü’nde son yolculuğuna uğurlanan usta oyuncunun ölüm nedeni ile ilgili bilgi verilmedi.

Yılmaz Cesur kimdir?

Elazaığ’da 14 Mayıs 1951 yılında doğan Yılmaz Cesur, 1970’li yıllarda Yeşilçam’a girdi ve birçok usta isimle film çekti. Emektar oyuncu Darbe, Kader Çıkmazı, En Büyük Babam, Sözde Kızlar, Yaşamadım ki, Yıkıla Yıkıla, Sülün Osman, Köy Kabadayıları, Yeter Be, Gelin Kayası, Gölet, Çoban Yıldızı, Dilekçe, Son Cellat, Dökülen Yapraklar, Beyaz Diken, Bir Şenliktir Yaşamak, Zehirli Çiçek, Son Yolcu, Beni Bensiz Yargılama ve Janjan gibi yapımlar için kamera karşısına geçti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir