TOGG’dan heyecanlandıran gelişme! Yerli otomobilin renkleri belli oldu

Türkiye'nin yerli otomobil hayali TOGG'un fabrika açılışına sayılı günler kaldı. 29 Ekim'de TOGG'un ilk aracı banttan inecek. Bu tarihi gün için geri sayım sürerken TOGG'a ait bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Mart ayında yollarda olacak TOGG'un renkleri de belli oldu.

featured

TOGG için belirlenen renklerde Türkiye’nin güzelliklerinden ilham alındığı kaydedildi. Türkiye’nin akıllı otomobili Togg, “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini taşıyan “Türkiye’nin Renkleri” ile yollarda olacak.

Türkiye’nin akıllı otomobili Togg, “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini taşıyan “Türkiye’nin Renkleri” ile yollarda olacak.

Togg’dan yapılan açıklamaya göre, “Bir otomobilden fazlası” için yola çıkan Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağı doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’da “Türkiye’nin Renkleri”ni kullanıcılarıyla buluşturacak.

Togg, Türkiye’nin büyüleyici güzelliklerinden ilham alarak tasarlanan otomobilin dış renklerine “Anadolu”, “Gemlik”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” isimlerini verdi.

Togg, kampüsünün de yer aldığı Gemlik’in zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sularını, Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı, Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını, Kula’nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini bugüne taşıyan gri ihtişamını, Kapadokya’nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejini, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığını, C-SUV’un dış renklerinde buluşturdu.

“ÜLKEMİZİN EŞSİZ GÜZELLİKLERİNDEN İLHAM ALIYORUZ”

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Togg Üst Yöneticisi (CEO) M. Gürcan Karakaş, global bir marka oluştururken doğum yerinin Türkiye olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait, küresel düzeyde rekabet edecek bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle çıktığımız bu yolda, ülkemizin sahip olduğu eşsiz zenginliklerden ilham alıyoruz.Logomuzda da vurguladığımız dualite temasında olduğu gibi ‘duygusal’ Doğu kültürü ve ‘rasyonel’ Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil eden bir markayız.

İlk akıllı cihazımızın renklerini tasarlarken de Türkiye’mizden ilham aldık.

‘Anadolu’, ‘Gemlik’, ‘Oltu’, ‘Kula’, ‘Kapadokya’ ve ‘Pamukkale’ isimli renklerimizle ülkemizin sahip olduğu benzersiz güzellikleri Togg’un ilk akıllı cihazı C-SUV modeli ile kullanıcılarımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

FİYAT NE KADAR OLACAK?

Açılış için geri sayımdaki fabrikada önemli gelişmeler yaşanırken heyecanla beklenen bir başka cevap ise TOGG’un fiyatı…

TOGG’un fabrika açılışı öncesinde Bakan Varank fiyatla ilgili ipucu verdi. Buna göre, 2023’te yollarda olacak yerli otonun fiyatının 800 bin ile 1 milyon TL arasında olabileceği belirtiliyor.

Türkiye’nin 60 yıllık hayali yerli otomobilde nefesler tutuldu. Hafta sonu TOGG’un Gemlik’teki üretim üssü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla faaliyete geçecek. Fabrikada önce elektrikli C segment SUV olan Togg SUV üretilecek. 2023’te yollara çıkacak olan TOGG’da ilk etapta 17-18 bin araç üretilmesi hedefleniyor.

Vatandaşlar en çok TOGG’un fiyatının ne olacağını merak ediyor. Dün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank fiyatla ilgili sinyal verdi. Varank’ın “C segment SUV Türkiye’deki pazardan pay almak için uğraşacağız. Şu anda Türkiye’de C segmenti SUV benzinli ya da dizel araçlar hangi fiyat marjında satılıyorsa o fiyat marjından piyasaya girmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz” açıklamasının ardından gözler diğer markaların SUV modellerine çevrildi.

Daha çok çekirdek ailelerin tercih ettiği SUV model araçlar, Hyundai, Opel, Nissan, Kia gibi birçok otomotiv şirketi tarafından üretiliyor. Genellikle donanımlarına, motor güçlerine, benzinli-dizel ayrımlarına göre SUV marka araçların fiyatları 800 bin ila 1 milyon TL arasında değişiyor.

ÖTV YÜZDE 10’A DÜŞTÜ

Hükümet, temmuz ayında yaptığı düzenlemeyle elektrikli araçlar için vergisel avantajlar da sağladı. Buna göre, 160 kW geçmeyen özel tüketim vergisi matrahı 700 bin TL’ni geçmeyen araçlarda ÖTV yüzde 10 olarak uygulanacak. Bu da TOGG’un fiyatını etkileyecek.

160 ROBOT VAR

Gemlik’te ilk C-SUV gövdesinin deneme üretimi robot hatlarda gerçekleştirildi. Fabrikada 160 robot bulunuyor.

TOGG, Trugo markasıyla şarj ağı işletmeci lisansını 1 Temmuz’da aldı. 81 ilde 600’ün üzerinde noktada, toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj (DC) cihazının kurulumu yapılacak.

Siro, ağustosta Gebze’de ilk prototip bataryanın üretim ve testlerini tamamladı.

Eylülde TOGG’un, İsveç’te başlayan kış testlerinin devamı Arjantin’in Ushuaia kentindeki merkezde yapıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir