Yeni mezun biriyle iş görüşmesini anlatan adam sosyal medyada tartışma yarattı

Yeni mezun biriyle iş görüşmesini anlatan deneyimli bir yazılımcı, sosyal medyada tartışma yarattı. Özellikle yeni mezunları ilgilendiren bu tartışma, yeni mezunlarla işverenleri karşı karşıya getirdi.

featured

Günümüzün en fazla talep gören, ancak aynı zamanda istihdamda sağlamakta en çok zorlanan sektörlerinden birisi olan yazılım sektörü, bugün sosyal medyada yeni bir tartışmayla gündeme geldi. Desnet Yazılım’ın kurucu ortağı Ömer Ekinci, Twitter’dan paylaştığı bir video ile özellikle bilgisayar alanında yeni mezunları ilgilendiren tartışmaya aracı oldu.

Ekinci’nin paylaştığı videoda arkadaşı ve tecrübeli yazılımcı olan Doğan, yeni mezun olan bilgisayar mühendisliği öğrencisiyle yaptığı mülakat görüşmesini anlatıyordu. Doğan, videoda özellikle yeni mezun bir kişinin kendisinden bulunduğu taleplerden yakınıyordu. Doğan’ın mülakatı anlattığı video şu şekildeydi:

“SIFIR DEĞİL, EKSİ ADAM”

Yeni mezunlar sadece diplomasına güveniyor tartışması başladı.

Doğan’ın bu sözlerinin ardından paylaşımın altında pek çok kişi yeni mezunlardan beklenenleri, yeni mezunların ne durumda olması gerektiği, sektördeki bazı sorunları ve Doğan’ın üslubunu tartışmaya başladı. Videonun ardından yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekildeydi:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir