Yemeksepeti’nden skandal! Kendi hatalarını restoran sahibi Yiğit Can Akkor’a yüklediler

Yemeksepeti adındaki uygulamaya restoran sahibi olarak üye olduğunu söyleyen Yiğit Can Akkor adındaki bir kullanıcı, şirketle yaşadığı sorunu sosyal medya hesabından paylaştı.

featured

Sahibi olduğu restoranın pazartesi günü kapalı olduğunu kaydeden Yiğit Can Akkor, Yemeksepeti’nden müşteri olarak sipariş verdi. Restoranının pazartesi günleri kapalı olmasına rağmen Yemeksepeti’nde verdiği sipariş için ‘’Hazırlanıyor’’ bildirimini gördüğünü kaydeden Akkor, ‘’Hazırlamıyorum’’ diyerek yaşadığı olayı isyan ederek anlattı.

Daha sonra kendi restoranından kendisine verdiği sipariş için Yemeksepeti’ni aradığını iddia eden Akkor, ‘’Restoranla iletişime geçmek için bekletiyoruz’’ cevabını aldığını öne sürdü.

Akkor, sonrasında ise Yemeksepeti’nin restoran sahibi olarak kendisini aradığını kaydederek şirket yetkilisine, ‘’Lütfen sipariş veren müşteriye sorunun restoran kaynaklı değil, Yemeksepeti’nden kaynaklı olduğu iletin ki, restoranımız bir itibar kaybı yaşamasın” dediğini anlattı.

Yemeksepeti yine mi hacklendi? Yemeksepeti uygulamasında teknik arıza uyarısı…

Karşısındaki sorumlunun, ‘’Tabii ki böyle söyleneceğini, teknik aksaklık olarak iletileceğini söylüyor.’’ diyen Akkor, ‘’Ardından müşteri sıfatımda bana geri dönülüyor. Açıklama şu: Restoran siparişinizi teknik bir sorundan dolayı iptal etti. Kendisine soruyorum: ‘Restorana sipariş ulaşmış ve bir şekilde yollayamadıkları için restoran tarafından bir iptal mi var?’ Karşıdaki beyefendi: “Evet” diyor. “Restoran siparişinizi iptal etti” yanıtını aldığını söyledi.

İşte Yiğit Can Akkor adındaki Twitter kullanıcısının o iddiası;

‘’Sahibi olduğum restoran Pazartesi günleri kapalıyken, şu anda #yemeksepeti ‘nden sipariş verdim. RESTORAN KAPALI. Ben Kadıköy’deyim. Sipariş verdim. @yemeksepeti “sipariş hazırlanıyor” diyor. Hayır hazırlamıyorum.

“Sipariş veren” olarak aradığımızda, restoranla ileşime geçmek için bekletiyoruz diyorlar. Evet bekliyoruz, şu anda sıfatımız: müşteri.

Ardından telefonum çalıyor. Yemeksepeti beni restoran sahibi olarak bilgi almak adına arıyor. Cevaplıyorum ve sistemlerinde restoranın Pazartesi günleri kapalı olduğunu, bunun yeni sisteme geçtiklerinden beri beceremediklerini söylüyorum.

Ardından ekliyorum: “Lütfen sipariş veren müşteriye sorunun restorandan kaynaklı değil, Yemeksepeti’nden kaynaklı olduğu iletin ki, restoranımız bir itibar kaybı yaşamasın” Karşıdaki beyefendi, tabii ki böyle söyleneceğini, teknik aksaklık olarak iletileceğini söylüyor.

Ardından müşteri sıfatımda bana geri dönülüyor. Açıklama şu: Restoran siparişinizi teknik bir sorundan dolayı iptal etti. Kendisine soruyorum: “Restorana sipariş ulaşmış ve bir şekilde yollayamadıları için restoran tarafından bir iptal mi var?”

Karşıdaki beyefendi: “EVET” diyor. “RESTORAN SİPARİŞİNİZİ İPTAL ETTİ”

Bunu okuyanlardan ricam, ki daha önce böyle bir ricam olmadı, olabildiğince paylaşsınlar bu durumu. Çünkü işini iyi yapan restoran sahipleri @yemeksepeti ‘nin bu zulmünü ve yalanlarını hak etmiyor.

Yemeksepeti’ni sipariş veren olarak uzun zamandır kullanmıyorum. En yakın zamanda resotan olarak da kullanmayacağım. Kimsenin kimseyi karalamaya, kimsenin kimse hakkında yalan beyan vermeye hakkı yok.

Kandırdığınız insanlar, umarım en kısa zamanda kurtulur sizden’’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir