Yemeksepeti işçileri isyan etti: “Nevzat Aydın sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız”

featured

2015 yılındaki satın almanın ardından Alman şirketi Delivery Hero’nun çatısı altına giren Yemeksepeti çalışanları sendikalı olduğu için, işveren Nevzat Aydın, işkolu değişikliğine gitti ve 2 bine yakın işçinin sendika üyeliği bu yolla düşürüldü.

Sebebi iş kolu değişikliği

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre salgında durmadan çalışan ve Covid-19 riskiyle burun buruna olan kuryeler geçtiğimiz günlerde aşı programına dahil edildi. Ancak Yemeksepeti çalışanı kuryeler işkolu değişikliği nedeniyle büro çalışanı olarak gözüktüğü için aşı randevusu alamıyor.

Twitter’dan açıklama yapan Yemeksepeti İşçi Komitesi, “Sağlık Bakanlığı’na göre taşımacılık sektöründeki işçiler ve kuryeler aşılanacaklar. Ama biz 4 ay önce sendikalaştığımız için Nevzat Aydın iş kolumuzu değiştirdi. Bu yüzden artık e-devlette büro çalışanı gözüküyoruz. Patron sendikalı olmamızı istemediği için aşılanamayacağız” dedi.

Taşımacılık sektöründen büro işçiliğine

Bundan yaklaşık 4 ay öncesine kadar taşımacılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatıratan Yemeksepeti işçileri “Fakat çalışma şartlarımızı iyileştirmek ve insanca iş, insanca ücret talebi ile sendikal örgütlenmeye başladıktan sonra işverenimiz iş kolumuzu değiştirerek sendika üyeliklerimizi düşürdü ve işçilerin anayasal hakkını çiğnedi. Biz mücadeleye devam etmekte ısrar eden işçiler olarak susmadık. Sesimizi emekçilerin sesine ses veren herkese duyurduk. Hakkımızı almadan durmayacağız da” ifadelerine yer verdi.

“Sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını gasp etti”

Sorunun sadece bununla kalmadığını belirten işçiler şöyle konuştu:

Hem toplum sağlığı, hem de kurye ve depo çalışanlarının hayati riski açısından çok önemli olan aşılama hakkımız da belirsizlik içindedir. Yemeksepeti sadece işçilerin sendikal haklarını değil, sağlık hizmetlerine ulaşma hakkını da gasp etmiştir!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir