YDS 2021 soruları ve cevapları yayınlandı mı? 2021 YDS/2 sonuçları ne zaman açıklanacak?

featured

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanıyor.

YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa gerçekleştiriliyor.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından uygulanan Yabancı Dil Sınavı’nın 2. oturumu bugün gerçekleştiriliyor.

Adaylar sınavın tamamlanmasının ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ederek “YDS/2 sonuçları ne zaman açıklanacak?” şeklinde araştırmalarını sürdürüyor. YDS/2 sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu yanıtları ve tüm detaylar…

20 – 31 Ağustos tarihlerinde başvurusu alınan Yabancı Dil Sınavı (YDS/2)’nin bugün yapılan oturumunun ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih yoğun şekilde merak edilmeye başlandı.

ÖSYM sınav takvimine göre YDS/2 sonuçları 2 Kasım 2021 tarihinde adaylara duyurulacak.

YDS 2021 SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

Yabancı dil puanı almak isteyenlerin katılım sağladığı YDS soruları ve cevapları, ÖSYM tarafından erişime açılacak. YDS soruları ÖSYM’nin internet sitesinden PDF olarak indirilecek. Soru ve cevap anahtarı ile netleri hakkında bilgi sahibi olan adaylar sınav sonuçlarını 2 Kasım tarihinde öğrenecekler. YDS cevap anahtarının ise sınav günü olan 10 Ekim tarihinde ya da sınavdan sonra bir kaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

YDS Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile görüntülenecek.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir