Yazılmış en iyi distopik romanlardan biri olarak görülen 1984 dizi oluyor

featured

FilmLoverss Variety’den aktarılan bilgilere göre George Orwell’In 1949 yılında yayımlanan ünlü romanı 1984 mini dizi haline getiriliyor. Dizinin yapımında daha önce 1984’ün tiyatroya uyarlanan versiyonu kaynak alınacak. George Orwell tarafından yazılan 1984 Onlarca kez basımı yapılmış dünyaca ünlü olan bu roman kült bir bilimkurgu klasiği olarak biliniyor.

Orwell’ın distopik dünyası “1984” dizi oluyor

Kendisinde sonra pek çok bilim kurgu eserine ilham kaynağı olan 1984 kitabında Orwell distopik bir gelecek çiziyor. Dünyada gelecekte olabilecek olumsuzlukların resmedildiği roman 1949 yılında yayımlanmasına rağmen çok ileri görüşlü tespitlerle dolu. Kitap daha önce tiyatroya da uyarlanarak sahnelenmiş. Bu tiyatro uyarlamasının kaynak olarak alınacağı ve mini bir dizi ortaya çıkarılacağı belirtiliyor. Dizinin 5 bölüm sürmesine karar verilmiş ve çalışmalara başlanmış. 1984 kitabının tiyatro versiyonu daha önce Birleşik Krallık’ta West End’de Nottingham Playhouse’da Amerik Birleşik Devletleri’nde ise Brodway’de sahnelenmiş büyük başarı yakalamıştı.

Dickinson dizisinin yapım şirketi Wiip, 1984’ün tiyatro versiyonunun yaratıcıları olan Robert Icke ve Duncan Macmillan ile çalışmalara başlamış. Dickinson dizisinin Apple TV+ ile izleyici ile buluştuğu biliniyor. Ancak 1984 dizisinin henüz hangi platformda yayınlanacağına dair bir açıklama yapılmamış.

“İnsanlar ekranlarda gördüklerine pencereden gördüklerinden daha fazla inanıyor”

Icke ve Macmillan yapılacak 5 bölümlük dizi hakkında açıklama yaparak “Gözetlemenin, ‘yalan haber’in ve gerçeğin çürümesinin bu bölünme çağında dünya demokrasi ve hükûmeterle boğuşurken Orwell’in başyapıtının ivediliği inkâr edilemez” ifadelerine yer verdiler. Toplum portresinin ve insanların ekranlarda gördüklerine pencerede gördüklerinden daha fazla inanmasının anlatılacağı bu dizinin televizyonda yayınlanmasını istediklerini belirten ikili George Orwell tarafından yazılmış kült eser 1984 kitabının içinde bulunduğumuz bu zor günler hakkında söylediklerini cesur şekilde anlatacak bir dizi hazırladıklarını da sözlerine eklediler.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir