Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin son yolculuğuna uğurlandı

Kahramanmaraş'ta vefat eden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, Eyüpsultan Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

featured

Hayatını kaybeden yazar Mevlana İdris Zengin, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir sağlık problemleriyle mücadele eden İdris Zengin’in acı haberi dün geldi.

Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Zengin, Kahramanmaraş’ta hayata gözlerini yumdu.

CENAZE NAMAZINA TBMM BAŞKANI ŞENTOP DA KATILDI

Bugün Zengin için Eyüpsultan Camii’nde, ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törende; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda isim Zengin’i son yolcuğuna uğurlamak üzere bir araya geldi.

NAMAZI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ KILDIRDI

Taziyeleri kabul eden karikatürist Salih Zengin, ağabeyinin tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

Mevlana İdris Zengin’in cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Dualar ve gözyaşları içerisinde kılınan cenaze namazının ardından Mevlana İdris Zengin, Eyüpsultan Camii’nin hemen yanında bulunan Mihrişah Valide Sultan Haziresi’nde toprağa verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından vefat eden yazar Mevlana İdris Zengin için taziye mesajı yayınladı.

Mesajta, “Bugün vefat haberini teessürle öğrendiğim mesai arkadaşım, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun.” ifadeleri kullanıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir