Zam hesabı ile sosyal medyanın gündemine gelen Yaşar Hacısalihoğlu eleştirilere yanıt verdi

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nun, canlı yayında Türkiye’de benzine yapılan zammı Hollanda, İspanya ve Almanya ile karşılaştırması tepki çekmişti. Hacısalihoğlu, eleştirilere yanıt verdi.

featured

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nun, Habertürk TV’de yayınlanan Hülya Hökenek’in sunduğu “Enine Boyuna” adlı programdaki değerlendirmesi tepki çekmiş, Yaşar Hacısalihoğlu, Türk Lirası’nın döviz karşısında rekor düzeyde değer kaybettiği günlerde, Türkiye’de benzine yapılan zammı Hollanda, İspanya ve Almanya ile karşılaştırmıştı.

Hacısalihoğlu, yapılan zamlar ve enflasyona ilişkin konuşurken benzine gelen zamdan yola çıkarak Türkiye’de benzinin daha az zamlandığını öne sürmüş ve “Hollanda’da 1 litre benzin 1.96 Euro’ya çıkmış, İspanya’da 1.48 Euro, Almanya’da 1.66 Euro, Türkiye’de 0.89 Euro” demişti.

SOSYAL MEDYADAN SAVUNMA YAPTI

Gelen tepkilerina ardından Hacısalihoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

”Yine bir “cımbızlama” ile karşı karşıyayız. Elbette AB ülkeleriyle aramızda alım gücü farkı var” diye yazan Hacısalihoğlu, ”Anlatmak istediğimiz;devletin hem küresel enerji krizi,hem de kurdaki değişiklikten ötürü fiyatlarda oluşan baskıyı ve vatandaş üzerindeki yükü sübvansiyon yoluyla azaltmasıdır” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir