Yarmolenko’dan Rus futbolculara ağır sözler: “Çıkıp konuşsanıza o. çocukları”

Transfer döneminde adı birçok kez Fenerbahçe ile anılan ve son olarak Trabzonspor'a önerilen Ukraynalı yıldız Andriy Yarmolenko, Rus futbolculara büyük tepki gösterdi.

featured

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United forması giyen Ukraynalı yıldız futbolcu Yarmolenko, Rus futbolculara ağır ifadeler kullanarak seslendi.

“NEDEN HİÇBİR ŞEY SÖYLEMİYORSUNUZ?”

Yarmolenko yaptığı açıklamada, “St. Petersburg’da doğdum ama Ukrayna’da büyüdüm ve kendimi %100 Ukraynalı olarak görüyorum. Rus futbolculara bir sorum var. O….u ç….ları gibi neden oturuyorsunuz ve hiçbir şey söylemiyorsunuz? Benim ülkemde insanları öldürüyorlar, kadınları öldürüyorlar, anneleri öldürüyorlar, çocuklarımızı öldürüyorlar. Ama siz hiçbir şey söylemiyorsunuz, hiçbir yorum yapmıyorsunuz…” ifadelerini kullandı.

“ÇIKIP KONUŞSANIZA”

Ukraynalı futbolcu ayrıca, “Çoğunuzu tanıyorum. Vladimir Putin’in yanlış yaptığını bana söylediniz. Çıkıp konuşsanıza! Bazılarınız t….larını göstermeyi çok seviyor, bunu gerçek hayatta da yapsanıza!” dedi.

TAKIM ARKADAŞLARINDAN FORMALI DESTEK

32 yaşındaki futbolcuya, West Ham Unitedlı taraftarlar ve takım arkadaşlarından da destek gelmişti. West Hamlı futbolcular ısınma hareketlerini Yarmolenko’nun isminin yazılı olduğu formalarla yaptı. Declan Rice da seremonide Yarmolenko formasıyla poz verdi. Stadyumun dışında bulunan ekranlarda ve stadyum içindeki bazı bölgelerde “Yarmolenko ve Ukrayna halkına sevgi ve dua gönderiyoruz” şeklinde yazılar yer almıştı.

YARMOLENKO, UKRAYNA’YA 75 BİN STERLİN BAĞIŞTA BULUNDU

 Ukrayna Milli Takım formasını en çok giyen oyuncular arasında yer alan kaptan Yarmolenko, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne 75 bin sterlin bağışta bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir