Yalova’daki korkutan deprem, büyük İstanbul depremini tetikler mi? Şok eden senaryolar…

Yalova'da deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 3.9 olarak duyurdu. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

featured

 Yalova’da saat 15.07’de bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 7 km altında meydana gelen depremin merkez üssünü Gemlik Körfezi, büyüklüğünü 3.9 olarak duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ İÇİN ÜRKÜTEN SENARYOLAR

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 22’nci yıl dönümünde, deprem riskine ilişkin alınması gereken önlemleri sıralayarak, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

https://habermotto.com/buyuk-istanbul-depremi-icin-urkuten-senaryolar-ne-kadar-zamanimiz-kaldi/

İSTANBUL’UN YAPI STOKU HALA S.O.S. VERİYOR

İstanbul depreminde son çeyreğe girildiğini vurgulayan Prof. Dr. Altan, “Çünkü 1999 depreminden sonra İstanbul’da 30 yıl içinde büyük deprem olma olasılığı yüzde 64’tür. Gölcük depreminin üzerinden 22 yıl geçti, 8 yıl kalmış. Deprem olmadan önce alacağımız en önemli önlem yapı güvenliğidir. İstanbul’un yapı stoku hala S.O.S. veriyor, çürük. Çünkü 2000 yılından önce yapılan binalar çok fazla ve o yapılarda insanlar yaşıyor” diye konuştu.

“Büyük İstanbul Depremi”nde sadece binaların yol açacağı mali kayıp 120 milyar TL

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir