Yalnız Kurt’ta Fetullah Gülen’i canlandıran Fettah Dahhak kimdir?

featured

ATV’nin iddialı dizisi Yalnız Kurt yayın hayatına başladı. Kurtlar Vadisi, Deli Yürek gibi önemli dizilerin altında imzası bulunan Osman Sınav’ın yeni dizisi sosyal medyaya da damgasını vurdu.

ATV’nin de bu sezonun en önemli dizisi olarak fragmanlarını çokça gösterdiği Yalnız Kurt dizisinde Fettah Dahhak karakteri de şimdiden ilgi çekmeye başladı. Başrol karakteri Altay’ın mücadele edeceği Fettah Dahak dizide terör örgütü FETÖ’nün adı…

FETTAH DAHHAK KİMDİR?

Fettah Dahhak kimdir soruları da merak konusu oldu. Dizinin yayınlanan ilk bölüm fragmanında Yalnız Kurt Altay’ın notunda Fettah Dahhak isminin yazılı olması merak uyandırdı. Amerikalılar hesabına çalışan bir ajan olan Dahak İran mitolojisinde insan beyni yiyerek beslenen büyük yılan olarak biliniyor. Dizide Fettah karakterini Can Sertaç Adalıer canlandırıyor.

https://twitter.com/enespehlivan54/status/1487144214349627405?s=20&t=Uj5Zy7GQ7Zii-_2GukJlzw

CAN SERTAÇ ADALIER KİMDİR?

1990 yılının Ekim ayında dünyaya gelen yakışıklı oyuncu Terazi burcudur. Aslen Balıkesir, Bandırma’lıdır. Çocukluk yıllarından itibaren müzik ve sahne sanatları ile iç içe yetişen Adalıer, üniversite döneminde de Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesinde, oyunlar ve performatif çalışmalar yapmıştır.

fettah dahhak

2012 senesinde Ümit Çırak ile birlikte çalışmaya başlamış günümüze kadar bir çok reklam, sinema ve dizide yer almıştır. Ayrıca oyuncu koçu olarak çalışmalar gerçekleştirmiştir. Oyunculuk kariyerini Can Sertaç Adalıer ayrıca sahne3 oyuncuları arasında yer almıştır.

fettah dahhak

Oynadığı sinema ve diziler;

2009 – Ay Lav Yu (Sinema Filmi)
2011 – Derin Sular (Dizi)
2011 – Entelköy Efeköy’e Karşı (Sinema Filmi)
2015 – Çanakkale Yüzyıllık Mühür (Dizi)
2017 – Deli Gönül (Dizisi)

can sertaç adalıer

Tiyatro oyunları;

Marat & Sade
Oyun Perisi (Müzik – Yardımcı Yönetmen)
2015 – Polisler (Oyuncu – Yönetmen Yardımcısı)
2017 – Özgürlüğün Bedeli (Montserrat)

DAHHAK NE DEMEK?

Dahhak, Zahhak ya da Zohak, İran mitolojisinde şeytani bir figür.

Avesta gibi antik İran Zerdüşt metinlerinde “Azi Dahaka” olarak da geçer. Bu metinlere göre Zohak, Ehrimen’in oğlu ve Ahura Mazda’nın düşmanıdır.

Hükümdar Cemşid’den sonra İran ve Turan tahtına oturan beşinci hükümdarıdır. Efsaneye göre, zulmü ve kötülüğü seven Dahhak’ın omzunda ejderha ve yılan başına benzer iki kemik çıkar. Dönemin hekimleri bu durumun çaresini bulamamışlardır. Günün birinde şeytan hekim kılığına girmiş ve Hükümdar Dahhak’a çarenin hastalığın üzerine insan beyni sürmek olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine Dahhak günde iki insan öldürtmüş ve beyinlerini yaranın üzerine sürmüştür. Ağrıları hafifleyip acıları dinince Dahhak her gün yetkilendirdiği kişiler tarafından günde iki insan öldürtmeye başlamıştır.

Bu zulme daha fazla dayanamayan yetkili, yakalanan iki kişiden birini serbest bırakmış ve yerine bir koyun kesip beynini Dahhak’a vermiştir. Her gün kaçan insanlar bir bölgede toplanmış, üremiş ve çoğalmıştır. Daha sonra bu halkın toplanmasında ve Dahhak’ı mağlup etmesinde Demirci Kawa rol alır. Demirci Kawa Dahhak’ın hastalığından dolayı 17 oğlunu kaybetmiştir. Bir oğlunu daha almaya geleceklerini bilen Kawa bunu istemez ve Dahhak’ı devirmek için bir plan yapar. Demirci, dükkanında silahlar yapar ve bu toplulukla birlikte 20 Mart’ı 21 Mart’a bağlayan gece Dahhak’ın sarayını kuşatıp onu devirir. O geceyi ateşin etrafında elden ele meşale tutarak kutlarlar. Bu günü özgürlüğe, mücadeleye ve halka adarlar.

https://twitter.com/thewolff87/status/1487146895973797888?s=20&t=Uj5Zy7GQ7Zii-_2GukJlzw

https://twitter.com/nisadmrl/status/1487139376807219205?s=20&t=Uj5Zy7GQ7Zii-_2GukJlzw

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir