Yalı Çapkını gerçek hikaye mi, hangi kitaptan uyarlama? Yalı Çapkını Safiye Soyman’ın mı hikayesi?

Star TV ekranlarında her Cuma günü yayınlanmaya başlayan yeni dizi Yalı Çapkını konusu ile ilk bölümden itibaren gündemde. Psikiyatr ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun kaleminden çıkan yeni yapımın gerçek bir hikayeden uyarlandığı seyirciye aktarınlar arasında.

featured

Star TV’nin Yalı Çapkını dizisi, Gaziantepli Korhan Ailesi’nin direği Halis Ağa’nın (Çetin Tekindor) el bebek gül bebek yetiştirilmiş torunu Ferit’in (Mert Ramazan Demir) evlenmesine karar vermesiyle gelişecek olayları konu ediniyor.

ALI ÇAPKINI HANGİ KİTAPTAN UYARLAMA?

Star TV’nin yeni yapımı Yalı Çapkını, Gülseren Budayıcıoğlu‘nun hikayesinden uyarlanma.

Dizide bazı karakterler Budayıcıoğlu’nun “Kral Kaybederse” adlı kitabı ile bağdaştırılırken yapımdan buna dair net bir açıklama bulunmuyor.

 

YALI ÇAPKINI OYUNCULARI

Gaziantepli Korhan Ailesi’nin başından geçenleri anlatan Yalı Çapkını’nın oyuncu kadrosunda;

Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor başrolde yer alırken; Şerif Sezer, Gülçin Şantırcıoğlu, Emre Altuğ, Gözde Kansu, Ersin Arıcı, Beril Pozam, Doğukan Polat, İrem Altuğ, Öznur Serçeler, Hülya Duyar, Diren Polatoğulları, Sezin Bozacı, Yiğit Tuncay, Buçe Buse Kahraman, Cansu Fırıncı, Selen Özbayrak, Umut Gezer gibi isimler de yer alıyor.

YALI ÇAPKINI SAFİYE SOYMAN’IN MI HAYATINI ANLATIYOR?

Yazar ve psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu‘nun hikayesinden kaleme alınan Yalı Çapkını’nın Safiye Soyman’ın hayatıyla oldukça benzer olduğu ortaya çıktı.

Benzerliği yakalayan isimde Safiye Soyman’ın ta kendisiydi. Armağan Çağlayan‘ın programına konuk olan Safiye Soyman, katılım gösterdiği programda oldukça ilginç konulara değindi. Programda kendisinin çocuk gelin olduğunu dile getirirken aynı zamanda görücülerin ilk olarak ablasına geldiğini itiraf etti.

 

Armağan Çağlayan‘ın programında hayatına dair tüm detayları anlatan Safiye Soyman, şu sözleri söyledi “13 yaşında evlendirildim bir dizi var hani… Ablamı istemeye gelip beni görünce bana yöneldiler ablamın nişanlı olduğunu duyunca o zaman kardeşini isteyelim dediler.

Yaşımı büyüttüler öyle evlendim” Yaşadığı olayların bütününü Yalı Çapkını dizisinde bulduğunu dile getiren Soyman, “Babam, kız diyeceğine gelin desinler, dedi. Yaşımı büyütmek için gittikleri hakim ‘Bu çocuk gelin bakamıyorsanız ben bakayım’ dedi. Babam yerin dibine girdi ama yalancı bir şahit buldu beni evlendirdi” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir