Yalancı hangi diziden uyarlama? Yalancı dizisinin sonunda ne oluyor?

featured

Başrollerinde Salih Bademci ve Burçin Terzioğlu’nun yer aldığı ve yeni sezonda Show TV’de yayınlanacak olan Yalancı dizisi ilk bölümüyle yarın akşam ekrana gelecek. Yönetmenliğini Hülya Gezer’in yaptığı dizinin senaryosu ise Yazıhane ekibi yapıyor.

YALANCI DİZİSİ KONUSU NE?

Deniz zeki, yetenekli, kendini işine adamış bir edebiyat öğretmenidir. Mehmet Emir ise ünlü bir cerrah. Oğlu Deniz’in öğrencisidir. Her ikisi de epey zamandır hayatlarına kimseyi sokmamıştır. Aralarındaki çekim, onları önce beraber çıktıkları bir akşam yemeğine daha sonra da hayatlarını alt üst edecek bir dizi olayın içine sürükler. Masum bir yemeğin kendileri ve ailelerini büyük yıkımlarla karşılaştıracağı akıllarına bile gelmez.

Peki o gece ne olmuştur? Deniz ve Mehmet Emir dışında kimse bilmemektedir. İkisi de geceyi farklı anlatır. Ve gerçeğin peşinde gerilimli soluk soluğa bir maceraya atılır. Yapmaları gereken tek şey doğru söylediklerini ispatlamaktır.

Evet! Her hikâyenin iki yüzü vardır. Gerçek ise tektir. Ama şimdi herkesten yüzünü gizlemektedir.

YALANCI DİZİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Yalancı’nın başrollerini Burçin Terzioğlu, Salih Bademci, Hazal Türesan, Cemal Toktaş ve Şahin Irmak gibi başarılı oyuncular paylaşıyor. Burçin Terzioğlu, Salih Bademci, Hazal Türesan, Cemal Toktaş ve Şahin Irmak’a; İmer Özgün, Murat Kılıç, Serkan Tınmaz, Efsane Odağ, Fatih Berk Şahin, Emir Çubukçu, Öyküsu Özyürek, Ozan Ayhan, Gizem Soysaldı, Mesut Yılmaz, Doğa Karakaş, Sema Çeyrekbaşı, Özgür Şahin gibi başarılı isimler eşlik ediyor.

YALANCI DİZİSİ HANGİ DİZİDEN UYARLAMA?

“İki taraf, bir gerçek” sloganıyla gelen yapımı One of Us, The Missing ve Tripped gibi dizileri de hazırlayan Hary-Jack Williams kardeşler hazırladı. Tür olaraksa psikolojik drama diyebiliriz, içinde suç ve gizemi de barındırıyor. Peki, tam olarak nasıl bir diziden bahsediyoruz?

Lisede öğretmenlik yapan Laura, uzun süredir birlikte olduğu erkek arkadaşından kısa süre önce ayrılmıştır, hatta polislik yapan Tom’un açılışta eşyalarını almasıyla resmi kapanışı da yapıyorlar. Okuldaki öğrencilerinden Luke’un cerrahlık yapan bekar, karizmatik babası Andrew ise kendisine fırsattan istifade çıkma teklif ediyor. İlk bölümde ikilinin güzel başlayan malum akşamına ve ertesi sabahına tanık oluyoruz. İşler de zaten sabah olduğunda karışıyor.

Kafası bulanık bir şekilde uyanan Laura, Andrew’u tecavüzüne uğradığı iddiasıyla şikayet ediyor. Ancak ortada bunu destekleyecek bir delil yok. Andrew da güzel bir akşam geçirdikleri ve her şeyin karşılıklı rıza içinde olduğu iddiasında bulunuyor. Laura ise tersinin yaşandığından gittikçe emin bir şekilde olayın üstüne gidiyor. Dizinin ana hikayesi de “İkisinden birisi yalan söylüyor, ama hangisi?” sorusunu sordurarak devam ediyor.

Bölümler ilerledikçe malum randevu gecesinden kısa parçalar şeklinde göstererek de ilerleniyor. Bir noktadan sonra haliyle taraf tutmaya veya en azından yalan söyleyenin kim olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Dizide Laura’yı Downton Abbey’le bilinen Joanne Froggatt canlandırırken, Andrew’u Forever ve Ringer gibi dizilerle bilinen Ioan Gruffudd oynuyor. Bölümler içerisinde Laura’nın kız kardeşi Kathy, Andrew’un oğlu Luke, eski sevgili Tom veya olayı araştıran dedektif Vanessa gibi çeşitli yan karakterler de kendisini gösteriyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir