Yağışlı hava geri dönüyor! 7 gün boyunca etkili olacak

Meteoroloji'den alınan hava durumu tahmin raporuna göre, bugün girilecek yeni yağışlı havanın yurdun genelini etkileyeceği ve pazartesi gününe kadar yağışların devam edeceği ifade edildi. İşte ülke genelinde hava durumu...

featured

Meteoroloji’den alınan hava durumu tahmin raporuna göre 1 hafta boyunca sağanak yağış ülke genelinde etkili olacak.

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, ülke genelinde devam eden yağışlar ve sıcaklık durumuna ilişkin verdiği bilgilerde, ülke genelinden uzaklaşan yağışlı havaya yeniden girileceğini bildirdi.

YAĞIŞLI HAVA GERİ GELİYOR

Abdullah Macit, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız son değerlendirmelere göre perşembe günü yeni bir yağışlı havanın yurdumuzu etkilemesini bekliyoruz.” diye konuştu.

CUMA, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ ÜLKE GENELİNE YAYILACAK

Yağışların yerel olarak kuvvetli olmasını beklediklerini dile getiren Macit, şu ifadeleri kullandı:

“Marmara’nın güneyi, Ege, İç Anadolu’nun batısında başlayacak yağmurlu yağışların cuma, cumartesi ve pazar günü yurdun tamamına yayılmasını bekliyoruz. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kısa süreli ve yerel olan yağışların perşembe günü İç Ege’de, İç Anadolu’nun kuzey batısında, cuma günü de İç Anadolu’nun kuzeyinde, Orta ve Batı Karadeniz’de yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz.”

Macit, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yerel doğu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını uyarmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir