Bomba özellik! WhatsApp’ta silinen mesajlar geri gelebilecek

Dünyaca ünlü mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp, silinen mesajlar için yeni bir özellik geliştiriyor. Şu an için sadece beta kullanıcıları ile paylaşılan özellik, "geri al" butonuyla silinen mesajları kurtaracak.

featured

Son yıllarda Telegram ve Signal gibi rakiplerine önemli sayıda kullanıcı kaybeden WhatsApp, 2022’de kullanıcı deneyimini geliştirmek için bazı adımlar atılacağını söyledi. Bu doğrultuda işletim sistemleri arası veri aktarımı gibi bazı yenilikler gördük. Şimdiyse peş peşe yeni güvenlik ve gizlilik adımlarını açıklıyor. Bu doğrultuda WhatsApp, silinen mesajlar için geri getirme özelliğini test etmeye başladı.

“GERİ AL” ŞEKLİNDE BİR BUTON OLACAK

WhatsApp, Android tarafındaki beta kullanıcıları ile silinen mesajlar için yeni bir özellik paylaştı. Buna göre, bir mesajı sildikten sonra ekranın alt tarafında çıkan bildiriminin hemen sağ tarafında geri al şeklinde bir buton olacak.

KONUŞMA GEÇMİŞİNDEKİ MESAJLAR İÇİN GEÇERLİ OLMAYACAK

Fakat geri alma işleminin yalnızca bu bildirim gidene kadar geçerli olacağı; yani birkaç saniyeliğine mümkün olacağı belirtiliyor. Dolayısıyla konuşma geçmişinde önceden sildiğimiz mesajları geri getiremeyeceğiz.

Henüz bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılarla paylaşılacağı belli değil. Fakat test edilen diğer gizlilik seçenekleriyle birlikte sunulması bekleniyor. Tabii erkenden test etmeyi ve deneyimlemeyi istiyorsanız beta programına kaydolabilirsiniz.

WhatsApp’tan üç yeni güncelleme: Ekran görüntüsü ve gruptan ayrılma…

3 YENİ GİZLİLİK ÖZELLİĞİ DAHA GELİYOR

Öte yandan, WhatsApp tarafından yakın zamanda kullanıcılarına sunulacak 3 yeni gizlilik özelliği ortaya çıktı. Bunlardan ilki gruplar ile ilgili. Artık kullanıcılar dilerse yalnızca yöneticiye bildirim gidecek şekilde gruplardan çıkabilecek. Yani diğer üyeler ayrılan kişileri görmek istediğinde üyelere bakması gerekecek.

SADECE BELİRLEDİĞİNİZ KİŞİLER SİZİ “ÇEVRİMİÇİ” GÖREBİLECEK

İkinci olarak ise çevrimiçi olduğumuzu gizleyebileceğiz. Örneğin birçok kişi işlerinin bir kısmını WhatsApp gibi mesajlaşma platformları üzerinden yürütüyor. Fakat uygulamayı açtığı zaman herkes çevrimiçi olduğunu görerek müsait olduğu yanılgısına düşerek iletişime geçiyor. Yeni gelecek gizlilik özelliği sayesinde artık WhatsApp üzerinde belirlediğiniz kişilerin sizin çevrimiçi durumunuzu görebilmesini sağlayabileceksiniz. Bunu Instagram’da hikayenizi kimlerin görebileceğini seçişiniz gibi düşünebilirsiniz. Dolayısıyla arkadaşlarınız ya da aileniz fark etmeden onları kara listeye ekleyebilirsiniz.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAK ENGELLENEBİLECEK

Son olarak ise Telegram’da uzun bir süredir olan özelliğin geleceği belirtiliyor. Bu yenilik sayesinde ise artık attığınız görsellerin o kişi dışında kimseye ulaşmayacağından emin olabileceksiniz. Örneğin bir fotoğraf atarken bunu kısa süreliğine görebilmesi için ayarlasanız bile karşı taraf ekran görüntüsü alabilir. Fakat artık ekran görüntüsü engelleme özelliği geleceği için içiniz rahat bir şekilde paylaşım yapabilirsiniz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir