Vücut geliştirme sporcusu Deniz Saypınar, kıyafeti uygunsuz bulunduğu için American Airlines uçağına alınmadı!

featured

Son yıllarda uluslararası arenada Vücut Geliştirme Branşı’nda adından sık sık söz ettiren  Türk sporunun başarılı temsilcilerinden Deniz Saypınar, ABD’nin Teksas eyaletinde ayrımcılığa maruz kaldı.

Teksas Havalimanı’ndan American Airlines havayolu şirketiyle yolculuk edecek olan Deniz Saypınar, kıyafeti uygunsuz bulunduğu için uçağa alınmadı.

Daha önce de bölgesel uçuşlarının çoğunda elektrikli tekerlekli sandalyeler için yeni bir ağırlık sınırı getirerek bazı engelli yolcuların 130 ABD havaalanına uçmasını bilfiil yasaklayan American Airlines, bir skandala daha imza atmış oldu.

Sosyal medyada isyan etti

Milli sporcu Deniz Saypınar, Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İslam ülkesinden taşındım çünkü kadınlara ikinci veya üçüncü sınıf bile muamelesi yapmıyorlar ve şimdi bu oluyor. Kelimenin tam anlamıyla başka bir İslam ülkesine çıplak inmiş gibi hissettim.

Size şunu söyleyeyim: ben Türkiye’de büyüdüm. Bu ülke şeriat değil İslam ülkesidir. Ben bir kadınım ve kadınlığımı göstermeyi seviyorum ama bu asla rahatsız edici olmadı. Kadınlar, translar, geyler veya biseksüeller üzerindeki baskının çok büyük olduğu yerlerde ne giyebileceğimi bilecek kadar olgun ve medeniyim.

“Ben bununla çok savaştım”

Kelimenin tam anlamıyla, sizi neredeyse hayatınızdan bezdirirler. Motivasyonunuzdan veya işinizden bahsetmiyorum bile, hayatınızdan bahsediyorum. Ben bununla çok savaştım. Bu yüzden buraya taşındım. Cinsiyetinizden dolayı sınıfınız bile yok. Belki tatil için sorun değil ama yaşamak için sonsuza kadar dayanamazsın.

İnsanların tercihleri ​​ne olursa olsun, asla hayattaki en kötü insan gibi tehdit etmemeliyim çünkü kot şort giyiyorum. En ilkel ihtiyacınızı kontrol edecek iradeniz yoksa sizi hayvandan farklı kılan nedir? veya insanların en ilkel ihtiyaçlarından neden bu kadar korktuklarını ve hiç ihtiyaçları yokmuş gibi davrandıklarını anlamıyorum.”

 

Deniz Saypınar, açıklamalarının ardından yolculuk kıyafetini de paylaştı:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir