Victoria’s Secret melekleri tarihe karışıyor!

featured

Victoria’s Secret, ‘melekler’ olarak adlandırılan modellerine ve klasik güzellik standartlarına veda ediyor.

Son zamanlarda güzellik standartlarında kadınları kalıba sokmakla suçlanan iç çamaşırı markası, yıllarca süren incelemeden sonra dün, kendi içinde yeni bir pazarlama markası kurduğunu duyurdu. Şirket, güzellik standartlarını yeniden oluşturmaya çalışırken yeni markası “VS Collective”i ortaya çıkardı.

“Erkeklerin değil kadınların istediği gibi olmalıyız”

The New York Times’a konuşan Marka Yöneticisi Chief Martin Waters, “Dünya değişirken biz ona cevap vermekte çok yavaştık. Erkeklerin istediği gibi olmayı bırakmamız, kadınların istediği gibi olmamız gerekiyordu” dedi.

Waters ayrıca, ‘melekler’in aşamalı olarak marka pazarlamasından kaldırıldığını, çünkü onları artık “kültürel olarak alakalı” görmediklerini söyledi.

Victoria’s Secret, oyuncu Priyanka Chopra, futbol yıldızı Megan Rapinoe, Güney Sudanlı mülteci ve model Adut Akech, Çinli serbest stil kayakçı Eileen Gu, fotoğrafçı ve #Girlgaze kurucusu Amanda de Cadenet, kapsayıcılık savunucusu Paloma Elsesser ve Brezilyalı trans model Valentina Sampaio’dan oluşan yedi kadının sözcüsü olarak yer aldığı VS Collective markasını lanse etti.

 

Bu değişim rüzgarında VS Collective’in içinde yer alan yedi kadının iç çamaşırıyla poz vermesinin beklenmemesi gerekiyor. Bunun yerine, grubun önümüzdeki ilkbaharda tanıtılacak yeni projelerle birlikte pazarlama materyallerine ve yeni podcast’lere yoğun bir şekilde odaklanacağı bildirildi.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Victoria’s Secret’ın satışları düştü ve eski CEO Ed Razek cinsel saldırı ve zorbalıkla suçlandıktan sonra görevden alındı.

Marka satıldı

Victoria’s Secret markasının yüzde 55’lik hissesi geçen yıl 1,1 milyar dolara Sycamore Partners şirketine satılmıştı. Dünya çapında zincirleri bulunan Victoria’s secret’a sahip olan Limited Brands şirketi, yaptığı açıklamada, firmanın kalan yüzde 45’lik kısmında genç-yetişkin odaklı üretim yapmaya devam edeceklerini duyurmuştu.

‘Yılın şovu’ bitti

Her yıl gelenekselleşen ve ‘yılın şovu’ olarak aralık ayında gerçekleşen Victoria’s Secret defilesi 2019’da iptal edilmişti. Victoria’s Secret’ın çatı şirketi L Brands’ın CFO’su Stuart Burgdoerfer, defilenin iptal edildiğini duyurduğu açıklamasında, markanın pazarlama stratejisinin gelişmesine odaklanacaklarını ifade etmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir