Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan Türkiye’ye övgü: Dünyada büyük bir etkisi var

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, Türkiye'nin dünya düzenindeki önemine vurgu yaparak, "Dünyada olan şeyler açısından büyük önem arz ediyor. Büyük bir politik etkisi var, diplomatik alanda büyük tesir alanı var. Biz böyle görüyoruz. Bu bir gerçek." dedi.

featured

Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro, Türkiye’nin dünyadaki önemine dikkat çekti.

Nikolas Maduro, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

İki lider görüşmelerin ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Maduro Türkiye’nin dünya düzenindeki önemine vurgu yaparak övgü dolu sözler söyledi.

“TÜRKİYE HER ZAMAN BİZİM YANIMIZDAYDI”

Maduro, “En zor anlarda en büyük belirsizlik anlarında, pandeminin zamanında Türkiye her zaman bizim yanımızdaydı. Bize her zaman destek oluyordu. Bütün süreçlerde, gereken her şeyi, sağlık için, pandemiyi aşmak için seferber etti.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜK BİR POLİTİK ETKİSİ VAR”

Türkiye bizim için yeniden doğan bir potansiyeli var. Avrupa Asya bölgesinde büyük bir potansiyel. Dünyanın önde gelen ekonomilerinden. Bizim için güçlü bir tarihi olan ülke.

Son 700 yıldır büyük bir kültürü, kimliği olan bir ülke. Bunun da ötesinde çok önemli bir ülke. Özellikle de dünyada olan şeyler açısından büyük önem arz ediyor. Büyük bir politik etkisi var, diplomatik alanda büyük tesir alanı var. Biz böyle görüyoruz. Bu bir gerçek.

“TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP”

Türkiye çok önemli bir potansiyele sahip. Hem bu dünya için yeniden doğan dünya için büyük potansiyel. Bir dünya ki, biz buna çok kutuplu bir dünya diyoruz.

Biz bu dünya için artık barışın tesis edilmesini, uluslararası hukukun tesisini istiyoruz. Eşgüdüm ve işbirliği dünyası olmalı. Bizim ülkenin vücudu işkenceye maruz kaldı. Tehdit, yaptırım, blokajlara maruz kaldı. Ama artık bu vücut şaha kalkıyor.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir