Veliler endişeli, okullar güvenle açılabilecek mi?

featured

21 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlayacağını duyan veliler ise oldukça endişeli.

Okulların açılması ile ilgili anket sonuçları halkın %64’ünün yüz yüze eğitimin başlaması kararınını güvenli bulmadığını ortaya koyuyor.

Koronavirüs ülkemizdeki etkisini göstermeye devam ederken 31 Ağustos tarihinin yaklaşmasıyla birlikte birçok kişinin aklında okulların açılıp açılmayacağı sorusu bulunuyor. MetroPOLL Araştırma şirketi, okulların açılmasına yönelik yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı ve halkın %64’ünün okulların açılmasını güvenli bulmadığını belirtti.

10 Mart tarihinde ilk vakasıyla karşılaşan Türkiye, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre son günlerde vaka sayısı tekrar 1.000’in üzerine çıktı. Son zamanlarda vaka sayısı artışa geçerken birçok kişinin aklında tek bir soru oluştu: 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlanması doğru mu?

Bilindiği üzere öğrenciler, 2020 eğitim öğretim yılını uzaktan eğitimle tamamlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, son yaptığı açıklamayla birlikte okulların 21 Eylül’de yüz yüze ve seyreltilmiş eğitim metodu ile açılacağını duyurmuştu.

Koronavirüs vakalarının artışının sebepleri arasında sosyal mesafeye uyulmaması ve maske takılmaması bulunuyor. Okulların açılması da bu gibi sorunları doğuracağı için hâlâ birçok kişi okulların açılmasını güvenli bulmuyor. Özellikle birçok kişinin toplu taşıma kullandıktan sonra sınıfta sosyal mesafe kuralına uymadan duracağı düşünüldüğü zaman bu güvensizliğin nedenlerini anlamak hiç de zor değil.

Açıklanan anket sonuçlara göre katılımcıların yalnızca %26,5’i kararı desteklerken %64’lük bir kısım okulların açılmasını güvenli bulmadığını belirtti. Bunun yanı sıra %9,5’lik bir kısım da tarafsız olduğunu, belirli bir fikrinin bulunmadığını belirtti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir