CHP’li Veli Ağbaba’dan Didim’de 150 milyonluk vurgun

Aydın’ın Didim ilçesi, büyük bir vurgun skandalıyla çalkalanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba CHP’li belediyeye ait 150 milyonluk araziyi 18 milyona kapattı.

featured

Didim’deki büyük vurgunun altından CHP’li ünlü siyasetçinin yakınları çıktı. Ahmet Deniz Atabay’ın göreve geldiğinden bu yana olaylar kenti haline gelen Aydın’ın Didim ilçesi, büyük bir vurgun skandalıyla çalkalanıyor. Bu kez skandalın altından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi, Hür Ağbaba çıktı.

KILIÇDAROĞLU “HIRSIZLIK” DEMİŞTİ

Didim Gazetesi ve liderbursa.com‘da yer alana habere göre; İki kez, Didim mahkemelerinde görülen davada yasa dışı olarak tanımlanan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Hırsızlık-Yolsuzluk” olarak tanımladığı 21 B ihale yöntemi ile yaptırılan Didim anfitheatre binasının hemen bitişiğindeki Çamlık Mahallesi 2790 Ada, 2 Parsel’de kayıtlı SGK’ya ait 5 bin 800 metre kare arsa, ihale yöntemiyle satışa çıkarıldı.

 

Daha önce deniz sıfır konumdaki aynı yerdeki 2 bin 500 metrekarelik arsa 12 milyon liradan açık ve artırımlı ihale yöntemiyle satışa çıkmış, 50 milyon liraya satılmıştı. Denize 800 metre mesafede 10 bin metrekarelik başka bir kamu arazisi ise, 235 milyon liraya alıcı bulmuştu.

AHMET DENİZ ATABAY’DAN KIYAK

Fakat iş SGK’ya ait 5 bin 800 metrekarelik ve değeri 150 milyon lira hesaplanan araziye gelince, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın bizzat girişimleri ile arazi 18 milyon liraya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba’nın ortağı olduğu, Trio Girişim Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’ne kaldı.

 

İhale öncesi ihaleye girebilecek kişiler ve firmalar Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay tarafından tek tek aranarak o alanın belediye tarafından alınacağı ve rekreasyon alanı yapılacağı, bu nedenle ihaleye girilmemesi talep edildi. Hatta bazı kişilere, “Sizin devam eden inşaatlarınız, yatırımlarınız var. Sıkıntılar yaşanmasın” şeklinde tavsiye bazında aba altından sopa gösterildiği de öne sürüldü.

Ancak 20 Mayıs 2022 tarihinde yapılan ihaleye Didim Belediyesi girmedi. Sadece biri Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba’nın ortağı olduğu şirket dahil iki firma ihaleye katıldı. 18 milyon lira alt limitle açılan ihaleye göstermelik katılan diğer firma, hiçbir artırımda bulunmayınca tek teklif veren Hür Ağbaba’nın şirketi, 150 milyon değer biçilen araziyi 18 milyona almış oldu.

YENİDEN ADAYLIK RÜŞVETİ Mİ?

Siyasi kulislerde ihale ortamının hazırlanmasında yardımcı olan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın, yeniden adaylık için bunun karşılığına CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın desteğini aldığı da iddialar arasında yer alıyor.

İhaledeki Ali Cengiz oyununu son anda farkeden SGK yapılan ihale sözleşmesini henüz imzalamadığı öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir