Vedat Bilgin: ‘EYT düzenlemesi Aralık ayının sonunda meclise gelecek’

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin: (EYT ile ilgili son gelişmeler) ’EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı. Çalışmamız bitince açıklayacağız.

featured

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin 2023’e kalacağı söylenen EYT düzenlemesiyle ilgili flaş bir açıklama yaptı: ’EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı. Çalışmamız bitince açıklayacağız. Burada gizli birşey yok. Mecliste anlattım; EYT ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi bir milyon sekiz yüz bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım”. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil uzun zamandır çalışıyoruz.’

ÇALIŞMALAR AY SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Ay sonuna kadar tüm çalışmaların tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Bakan Bilgin, “Daha önce kayıtlarımızda dijital ortamda yer almayanlar dosyalarıyla geliyor inceleyip hizmet birleştirilmesi yapılıyor. Bu teknik bir çalışma. Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclis’e götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil uzun zamandır çalışıyoruz” dedi.

SENDİKALAŞMA İÇİN YASAL ÇALIŞMA

Bakan Bilgin işçilerin örgütlenme sürecine ilişkin de değerlendirmede bulundu. Sendikalarla görüşme hali içinde olduklarını vurgulayan Bakan Bilgin, “Burada bir mevcut yönetmelikte olup uygulanmayan hususlar var bir de değiştirilmesi gereken hususlar var. Biz işkolu yönetmeliğinde bir değişiklik yapacağız. Yasal çalışmamız var onu da Meclis’e götüreceğiz. Mevcut kanunda işveren işkolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz. Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre işkolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. O yetki etkin şekilde kullanılmamış ama şimdi kullanacağız. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

 

Benzer Haberler
eyt-2023-ocak
EYT düzenlemesi 2023’te! Ocak’ta TBMM’ye geliyor
eyt
EYT düzenlemesinde kritik SGK detayı: ‘Fazla parayı geri alabilirsiniz’
eyt yaş
EYT ne zaman çıkacak ve yaş sınırı kaç olacak? İşte bütün detaylar…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir