‘Vatan haini’ İskilipli Atıf’ın mezarını ziyaret eden valiye CHP’den tepki

featured

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin, 4 Şubat 1926 yılında İstiklal Mahkemesi’nce idam edilen Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf’ın 95. ölüm yıldönümünde gerçekleştirilen anma programına katılmasına siyasilerden tepki geldi. CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “Bağımsız Türk yargısının önünde hesap vereceğiniz günler çok yakındır” dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Gerçek hukukçular bilir ve söyler; Bir mahkemenin verdiği kesinleşmiş mahkumiyet karar ancak ‘iadeyi muhakeme’ yolu ile ya da TBMM’nin alacağı bir ‘af’ kararı ile ortadan kaldırılabilir. Milli Mücadele düşmanı İskilipli Atıf Hoca için iki hususta da alınmış bir karar yoktur. Hal böyle iken Çorum Valisi ve devlet erkanının katılımı ile mezarı başında anılması suçu ve suçluyu övmektir ve suçtur.
Bağımsız Türk yargısının önünde hesap vereceğiniz günler çok yakındır…” ifadelerini kullandı.

Yeni bir parti kurma hazırlığında olan Muharrem İnce ise Twitter hesabından, “Kuva-i Milliye’ye ve Kurtuluş Savaşına karşı bildiriler yayınladığı için vatana ihanetten idam edilen İskilipli Atıf’a mezar ziyareti yapıp “şehit” ilan eden Çorum Valisi derhal görevinden alınmalıdır. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ, herkes haddini bilecek!” diye açıklama yaptı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da, “‘Yerli ve milliyiz’ diyenlerin bu yaptıklarını görünce yorum bile yapamıyoruz” diye tepki gösterdi.

“Şapka Risalesi’nden asılmadı”

Tarihçi Sinan Meydan, İskilipli Atıf’ın vatan haini olduğunu belirtip, Şapka Kanunu’ndan değil, vatana ihanetten idam edildiğini belirtmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir