Van’da Vefa Destek ekibine hain saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

featured
son dakika

Olay, saat 12.00 sıralarında Özalp ilçesinin Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi’ne Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardım götürüldü. Ekibin ilçeye dönüşü sırasında içinde bulundukları araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 belediye çalışanı ile yolda araca aldıkları vatandaş hayatını kaybetti, belediye çalışanı 1 kişi de yaralandı. Yaralı olay yerine çağrılan ambulansla Özalp Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. ÖZALP (Van), (DHA)

FAHRETTİN ALTUN’DAN AÇIKLAMA 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “PKK, Van’da Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik alçak bir saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK’lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı.”

BAKAN ALBAYRAK: ALÇAKÇA SALDIRIYI KINIYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Van’da terör örgütü PKK’nın Vefa Sosyal Destek Grubu’na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, “Alçakça saldırıyı kınıyorum” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Van’da PKK’lı teröristlerin Vefa Sosyal Destek Grubu’na yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Van’ın Özalp ilçesinde vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışan iki kardeşimiz, teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düştü. Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

BAKAN SOYLU: YENİLECEKSİNİZ VE CEHENNEME SÜRÜKLENECEKSİNİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, Van’da terör örgütü PKK’nın Vefa Sosyal Destek Grubu’na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, “Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, ‘Yenileceksiniz, ve cehenneme sürüleceksiniz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’da PKK’lı teröristlerin Vefa Sosyal Destek Grubu’na yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Mübarek ramazan gününde, gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubu’na saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, ‘Yenileceksiniz, ve Cehennem’e sürüleceksiniz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, saldırıya tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Terör örgütü PKK insanlık dışı lanetli terör eylemlerine bu salgın günlerinde de devam ediyor. Van’da PKK’lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 2 kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor.”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK’lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı. Devletimiz bu hain terör örgütüne, mübarek ramazan günü gerçekleştirdiği bu alçak saldırının hesabını soracaktır. Siyaset şemsiyesi altında PKK, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine payanda olanlara da bunun hesabını hem devletimiz hem milletimiz soracaktır” dedi. ANKARA, (DHA)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir