Van Tuşba’daki şiddetli depremle ilgili Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması

Van'ın Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.35'te Tuşba ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının, 18,36 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Saat 21.35'te Van Tuşba'da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır" ifadelerini kullandı.

featured

Van’ın Tuşba ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 

Van’da günlerdir korkutan depremlere bir yenisi eklendi. Saat 21:35 sırasında gerçekleşen ve çevre il ve ilçelerden hissedilen depremin büyüklüğü AFAD tarafından 5.0 olarak açıklandı. AFAD’tan gelen ilk açıklamaya göre deprem Tuşba ilçesinde gerçekleşti. Korkuya sebep olan deprem sonrasında vatandaşlar da dışarı çıktı.

VAN VALİSİ OZAN BALCI: “ŞİMDİLİK OLUMSUZ BİR DURUM GÖRÜNMÜYOR”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, “Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor.” dedi.

BAKAN KOCA: EKİPLERİMİZ GÖREVİ BAŞINDADIR!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir