Vale Mesleki Yeterlilik Belgesi nerden alınır? Vale görevlisi MYK sınav başvurusu nasıl yapılır?

featured

Resmî Gazete’de 25 Aralık 2012’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İşletmeler ve İşyerlerinin Araç Park Hizmetlerinin (Vale) Yürütülmesine İlişkin Yönetmelik” ile vale görevlilerinin (vale hizmeti almak isteyen sürücünün aracını park yasağı olmayan alanlara park eden ve istenildiğinde aracı, tekrar araç sürücüsüne teslim eden görevliler) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirilmişti.

VALE MYK BELGESİ NEDİR?

Vale görevlisi olarak çalışan kişilerin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri belgeleyen, uluslar arası geçerliliği olan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından sınav sonucu verilen, mesleği yapmak isteyenlerin almalarının zorunlu olduğu belgedir.

VALE MYK BELGESİ NASIL ALINIR?

Vale görevlisi olarak çalışmak isteyenler, Yetkili Kuruluş’un belirli periyotlarla ilan ettiği Vale MYK Sınavı’na girerek sınav sonucunda başarılı olurlarsa belge almaya hak kazanırlar.

vale myk belgesi nasıl alınır

VALE MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI NE ZAMAN?

Vale Görevlisi Mesleki Yeterlilik Sınavları,  CTR Uluslararası Belgelendirme ve Denetim Limited Şirketi tarafından her ay ilan edilen tarihlerde düzenlenmektedir. Sınavla ilgili bilgi almak için MYK tarafından akredite edilen CTR Belgelendirme web sitesini ziyaret edebilir ya da 0216 701 27 95 veya 0312 397 82 20  numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir