Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden alındı yerine Vahit Kirişçi atandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi atandı.

featured

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevden alındı. Yerine Vahit Kirişçi atandı.

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi’nde tamamladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda teknik eleman olarak çalıştı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995’te doçent, 2001’de profesör oldu. 16’sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22.ve 23.Dönem Adana Milletvekillidir. 22. Dönem’de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. Dönem’de aynı Komisyon’un Başkanlığına yeniden seçildi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir