Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi kıyımının altından HDP ve LGBT üyelerine verilen istihdam sözü çıktı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Vahap Seçer Başkan seçildikten sonra yaşanan işçi kıyımının altından seçim öncesi HDP ve LGBT üyelerine verilen kadro sözü çıktı. Kovulan işçilerin yerine işe alınan yüzlerce isim HDP Mersin İl Örgütü tarafından belirleniyor.

featured

Mersin’de, performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek önceki dönemde işe alınan personelleri haksız yere işten çıkaran CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve yönetimi, işçi kıyımına devam ediyor.

Göreve geldiği günden bu yana binlerce kişiyi, baskı, mobbing uygulayarak ve performans düşüklüğünü gerekçe göstererek işinden eden Vahap Seçer, siyasi görüşünü ve mezhebini beğenmediği kişileri ya işten çıkarıyor ya da temizlikçi kadrolarına sürüyor.

BANDO ŞEFİ ÇİM YOLMAYA, BÜRO PERSONELİ TEMİZLİĞE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bando takımını kuran ve 1999 yılından bu yana da bando şefliğini yapan Murat Sürücü’nün baskı ve mobbinglere maruz kaldığı ve bando şefi olmasına rağmen Park Bahçeler Müdürlüğü’ne çim yolmaya gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Yine Vahap Seçer ve yönetimi, 2 yıldır mobinge ve psikolojik şiddete maruz kalan kadın büro çalışanını, oturduğu sitenin önüne süpürgeli temizliğe vermişti.

Tuba Güneş, “Son seçimlerden sonra siyasi görüşüm nedeniyle yoğun bir şekilde mobbinge ve sürgünlere maruz kaldım. Bu süreç bende sağlık sorunlarına neden oldu. Hiçbir amirimle ve mesai arkadaşımla sorun yaşamamama rağmen işime verdiğim önemi göz önünde bulundurursak uğradığım haksızlığın boyutu çok büyük” ifadelerini kullanmıştı.

LGBT DERNEKLERİ İLE İSTİHDAM ANLAŞMASI MI YAPILDI?

Daha önce CHP’li bazı belediyelerin LGBTİ gruplarıyla yaptığı, “istihdam anlaşmalarının” ardından, işbirliği yeni bir boyut kazanmış ve LGBT rezilliğine açıkça destek veren CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanına mide bulandıran afişler asmıştı. Afişlerde, “Yaşlı, engelli, öğrenci, mülteci, ebeveyn, işçi LGBTİ+’lar vardır!” ve benzeri yazılar yer almıştı.

İŞÇİLERİ SMS’LE İŞTEN ÇIKARIYORLAR

Bugüne kadar 3 bin 500’ü aşkın işçiyi haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden eden Vahap Seçer yönetimi, Kültür ve İmar A.Ş’den yaklaşık 90 personele akşam saatlerinde, mesai bitiminin ardından iş çıkışı verilerek, SMS ile kararı bildiren yönetim, mesajda; “Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı’nın 23.11.2021 tarih ve 192167 sayılı yazısı ile hizmetinize ihtiyaç kalmadığı bildirildiğinden iş akdiniz 02.12.2021 tarihinden itibaren feshedilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işçi kıyımı devam ediyor! 90 personeli işten atıp SMS’le haber verdiler…

TEHDİT EDİP EVİNDEN 45 KİLOMETRE UZAĞA SÜRDÜLER

Seçer yönetiminin işten çıkardığı güvenlik görevlisi Volkan Yavuz, “Seçimden sonra göreve gelir gelmez ilk olarak görev yerimi değiştirdiler. Yeni görev yerindeki sorumluya verilen ilk talimat benim için bu adam bizden değil, açığını bul hakkında tutanak düzenle, işten atmak için ne gerekiyorsa yap oldu” dedi.

Yavuz, Seçer’in oturduğu sitede sivil kıyafetle çalıştırıldığını belirterek, duruma itiraz ettiğinde işten atılmakla tehdit edildiğini söyledi. CHP’li belediye yönetiminin göreve geldiği ilk günden bu yana baskı uyguladığını söyleyen Yavuz, evinden 45 kilometre uzaklığa sürüldüğünü, itiraz edince şehir merkezine sonra da ücretsiz izne çıkarıldığını dile getirdi.

CHP’Lİ VEKİLİN KARDEŞİ TORPİLLE İŞE ALINDI

Geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir televizyon programında Türk ordusuna yönelik hakaret içeren “satılmış” sözleri ve şehit cenazesindeki kahkahalarıyla Türk milletinin hafızasında yer edinen CHP’li Ali Mahir Başarır’ın kardeşi Atıf Sadi Başarır, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınmıştı.

Kardeş Başarır, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ettiği küfürlerle gündemden düşmüyor.

Ağzından küfür düşmeyen CHP’li Ali Mahir Başarır’ın torpille Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlattığı kardeşinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ahlaksız küfürler

PERVİN BULDAN, VAHAP SEÇER’E OY İSTEMİŞTİ

 

Yerel seçimler öncesi PKK destekçisi HDP’nin eş başkanı Pervin Buldan, CHP’nin Büyükşehir Belediyesi adayı Vahap Seçer’e mitinglerde oy istemişti.

STRATEJİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA PKK’LI İSİM

Pervin Buldan’ın Mersin için oy istemesinin ardından 31 Mart yerel seçimlerinde bazı illeri HDP ittifakı ile kazanan CHP, belediyeye MHP döneminde işe giren kadrolara zulüm için HDP’yi görevlendirdi.

Terör örgütü üyesi olmaktan 4 yıl hapis yatan Bedrettin Gündeş’i Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın başına getiren CHP’liler, bu isimler üzerinden eski kadrolara mobbing uyguluyor.

MHP döneminde işe girdikleri için bazı çalışanlara en alt seviyeden maaş ödenirken, birçoğu da sendika haklarından mahrum bırakılıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir