Uzaktan eğitime ulaşılamıyor: DEÜ’nün sistemi ilk gün çöktü

featured

Türkiye’deki hemen hemen tüm üniversitelerde uzaktan eğitimde çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Birçok öğrenci eşitsiz şartlardan dolayı derslere giremezken, şartları uygun olan öğrenciler ise ders saatlerinde yoğun trafikten dolayı sistemin çökmesiyle karşı karşıya kalıyor.

Güz döneminin de uzaktan yapılacağı açıklanmasının ardından İzmir’in köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) 19 Ekim itibariyle eğitime başladı. Üniversitenin 2020-2021 yılı akademik açılış töreninde DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından, kullanılacak olan Sakai sistemi övülmesinin hemen ardından çöktü.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sosyal medya hesabında, “19 Ekim’de online eğitim’ başlıklı paylaşılan videonun altına birçok öğrenciden tepki geldi. Öğrenciler, “Site çöktü ne eğitimi daha online yok”, “Reklam yapacağınıza siteyi düzeltmeye uğraşın yazık gerçekten”, “Derse girene kadar dersin yarısı geçiyor ki bazımız derse giremiyor bile”, “Derslerim görünmüyor, ders programı bile yok” diyerek tepkilerini dile getirirken, üniversite yönetiminden ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

‘UYARILARIMIZI ÇOK DAHA ÖNCEDEN YAPMIŞTIK’

Konuyla ilgili BirGün’e açıklama yapan Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Ulaş Yasa, “Öğrencilerin tepkileri durumu özetliyor. Biz uyarılarımızı çok daha önceden yapmıştık gelinen noktada ise daha ilk günden haklılığımız görüldü. Sisteme girebilen şanslı azınlıkta öğrencide şu anda video platformuna ulaşamıyor” dedi.

DEÜ Tıp Fakültesi öğrencileri de geçtiğimiz hafta dekanlık tarafından açıklanan online sınav yönergesine tepki göstermiş ve sistemin kaldırmayacağını dile getirmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir