Utanmaz Ümit Özdağ’a Fenerbahçe’den ‘Gustavo’ tepkisi

Fenerbahçe, ırkçı söylemleri gündemde kalmaya çalışan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sarı-lacivertli oyuncu Luiz Gustavo ile ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

featured

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son provokasyonuna Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo’yu da dâhil etti.

Son aylarda takımdan ayrılması gündemde olan Gustavo, “sığınmacıları göndereceğim” diyen Ümit Özdağ’ın videosunda kullanıldı.

Videoda Ali Koç, Ümit Özdağ’a Brezilyalı bir futbolcuyu göndermek için yardım istiyor. Özdağ, “Şu arkamda görmüş olduğunuz mancınık inşaatı tez zamanda bitecek. Biter bitmez gelin. Onu da içine koyar göndeririz ülkesine” diyor.

Videoda Ümit Özdağ ile Ali Koç arasındaki diyalog şöyle:

Ümit Özdağ: Selamlar buyurun
Ali Koç: Aaa nasıl da aklıma gelmez. Sığınmacı adam.
Özdağ: Mevzu nedir baylar?
Koç: Ümit bey ben anlatayım hemen. Elimizde bir yabancı var ve gitmek istemiyor. Nasıl çözeriz bu durumu?
Özdağ: Nereli? Suriyeli mi?
Koç: Yok hayır. Brezilyalı.
Özdağ: Brezilya mı? İlginç. İlk defa böyle bir vaka ile karşılaşıyorum.
Koç: Lütfen yardım edin. Hem ülkeye hem bize maddi anlamda çok zararı var.
Özdağ: Dert etmeyin. Halledeceğiz. Şu arkamda görmüş olduğunuz mancınık inşaatı tez zamanda bitecek. Biter bitmez gelin. Onu da içine koyar göndeririz ülkesine.
Koç: Çok teşekkür ederiz sığınmacı adam. Sen bir kahramansın.

FENERBAHÇE’DEN ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI

Fenerbahçe, Ümit Özdağ’ın yaptığı paylaşım ile ilgili internet sitesinden bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ’ın resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım üzerine açıklamamızdır;

Ülkemizin siyasi çerçevedeki gündemlerinden biri olan mülteciler konusuna dair yapılan ilgili paylaşımda; Kulübümüzün ve sözleşmesi devam eden, üç yıldır formamıza saygıyla, sorumlulukla hizmet eden, takımımızın kaptanlığını yapmış bir futbolcusunun adının kullanılması, ima edilmesi kabul edilemezdir.

Daha önce pek çok kez vurguladığımız bir gerçeği bir kez daha en açık haliyle dile getirmek istiyoruz ki; Fenerbahçe Spor Kulübü siyaset üstü bir konumdadır. Zorla içine çekilmediği sürece hiçbir siyasi sürecin, konunun ve gündemin bir parçası olmamıştır ve olmayacaktır.

Bu gerçekten hareketle Sayın Özdağ’dan, futbolcumuza ve kulübümüze yapılan bu yaklaşımdan geri adım atılmasını beklediğimizi vurguluyor; kulübümüzün hiçbir siyasi gündeme dâhil edilmemesini rica ediyoruz.”

İşte Özdağ’ın paylaşmış olduğu video…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir