Umut Bulut tarihe geçti! Ligde 503. maçına çıkan Umut Bulut, Oğuz Çetin’in rekoruna ortak oldu

featured

Süper Lig‘in 25. haftasında Antalyaspor ile oynanan maça ilk 11’de başlayan Umut Bulut, Oğuz Çetin‘in rekoruna ortak oldu.

Süper Lig’in 25. haftasında Antalya Stadyumu’nda Fraport TAV Antalyaspor, Yeni Malatyaspor’u konuk etti. 1-1 biten karşılaşmaya Orgill damga vurdu.

Antalyaspor’un forvet oyuncusu Orgill, 5. dakikada attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Takla atarak gol sevinci yaşayan futbolcu, 12. dakikada bu kez kendi kalesine gol atarak maçın sonucunu belirledi.

 

UMUT BULUT REKOR KIRDI!

Galatasaray, Trabzonspor, Kayserispor, Ankaragücü formaları giyen Umut Bulut, Antalyaspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasıyla ligde 503. maçına çıkmış oldu.

Fenerbahçe’nin efsane ismi Oğuz Çetin’in rekoruna ortak olan Umut Bulut, bir sonraki oynayacağı karşılaşmada Süper Lig’de en fazla oynayan futbolcu ünvanının sahibi olacak.

Süper Lig kariyerinde 503 maça çıkan Umut Bulut, 163 gol atıp 43 asist yaptı. Umut Bulut, 63 golle aynı zamanda lig tarihinde en çok gol atan 9. oyuncu oldu.

Yeni Malatyaspor’a 2019-2020 sezonunun devre arasında  transfer olan Umut Bulut, bu sezon 25. haftaya kadar Süper Lig’de 5, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 2 gol kaydetti.

 

UMUT BULUT’UN KARİYERİ

 

Umut Bulut 15 Mart 1983, Yeşilhisar doğumludur. Süper Lig takımlarından Malatyaspor’da forma giyen Umut Bulut forvet mevkisinde oynayan Türk milli futbolcudur.

Toulouse FC Kariyeri

2011 yılında Fransa’nın Toulouse FC kulübüne 3,8 Milyon Euro bonservis karşılığında transfer olan Umut Bulut, ligde ilk maçına Ajaccio karşısında çıktı. Bordeaux ile oynanan hazırlık maçında Toulouse kariyerindeki ilk golünü attı.

Toulouse’un Dijon’a konuk olduğu maçta ise Ligue 1 kariyerindeki ilk gol sevincini yaşayan Umut Bulut, sekizinci haftada Nancy ve Evian maçlarında galibiyet gollerini attı. Umut Bulut, ligdeki diğer iki golünü ise Lyon’a karşı buldu.  Stade de Gerland’daki golü, sezonun en unutulmaz gollerinden biri olarak Fransa futbol tarihine geçti.

 

UMUT BULUT GALATASARAY’DA

2012-2013 sezonu öncesinde Milli Takım’ın Portekiz ile yaptığı hazırlık maçında forma şansı bulan oyuncu bu maçta 2 gol atarak Metin Oktay ve Lefter Küçükanyonyadis’in ardından yaklaşık 40 sene sonra Portekiz’e galibiyet gollerini atan ilk futbolcu oldu. Performansıyla birçok takımın dikkatini çeken Umut Bulut, eski A milli takım hocası Fatih Terim’in takımı Galatasaray’a transfer oldu.

 


Galatasaray Kariyeri

12 Haziran 2012 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü yaptığı açıklamada Toulouse FC oyuncularından Umut Bulut ile görüşmelere başlanmıştır ifadelerine yer verdi. Umut Bulut 26 Haziran 2012 tarihinde Abdürrahim Albayrak ile görüşüp kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzaladı.

Galatasaray, Umut Bulut’un 2012-2013 sezonunda geçici transferi için kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. açıklamasını yaptı.Futbolcuya 2012-2013 futbol sezonunda 1.250.000 EUR sabit transfer ücreti ve 10.000 EUR maç başı ücreti ödenecektir. ifadelerine yer verildi.

Milli takim Kariyeri

A Millî Takım formasını ilk kez 5 Haziran 2007’de Brezilya ile oynanılan hazırlık maçında giydi.Ayrıca Türkiye U-21 formasını 21 kez giyip 3 gol atarken, Türkiye B Milli Futbol Takımı’yla 3 kez mücadele etti.Umut, Brezilya maçından 3,5 yıl sonra teknik direktör Guus Hiddink tarafından Hollanda maçı için milli takıma çağrıldı.[51] Bu maça ilk 11’de başlarken 62 dakika sahada kaldı.

 

Umut, Mayıs 2012’de Abdullah Avcı tarafından A Milli Takım’ın Salzburg kampına çağırılmış ve azda olsa forma şansı bulmuştur. Türkiye’nin Portekiz ile oynadığı maçta ilk 11 başlayan Umut Bulut, bu maçın 35.dakikasında topu Portekiz ağlarına yollamış ve Ay-yıldızlı formayla ilk golünü atmıştır. Aynı maçın 52.dakikasında Ceza sahası dışında topla buluşan Bulut, Skoru 2-0 a getirmiş ve bu maçta Penaltı kurtaran Volkan Demirel ile birlikte Maçın yıldızlarından olmuştur.

Ayrıca Umut’un attığı ilk gol 1965’ten bu yana Türkiye’nin Portekiz’e attığı ilk gol olmuştur. Umut bir sonraki golünü ise 11 Eylül 2012’de Estonya’ya karşı atmıştır. 11 Ekim 2013’te Dünya Kupası Grup Eleme maçında Umut, Estonya’ya bir gol daha atmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir