Ümitcan Uygun’un katil zanlısı olduğu Aleyna Çakır cinayetinin ses kaydı ortaya çıktı: “İstemiyorum, bırak, telefonumu ver!”

featured

Artı Gerçek’ten Erk Acarer’in haberine göre; Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü dosyasında müşteki sıfatı ile ifade veren aile üyelerinin yanı sıra, 31 tanık da beyanda bulundu. Dosyaya Ümitcan ve Aleyna’yı tanıyan tanıklar girdi. Uygun’un yaptığı canlı yayınlara yorum yapanların bir bölümü de Aleyna Çakır’ın başka erkeklere pazarlandığına ilişkin bilgiler verdi. Yine tanıklar, Çakır’ın zanlı tarafından her fırsatta ölümle tehdit edildiğini aktardı. İşte o ifadelerden bazıları…

“ALEYNA’YI BEN ÖLDÜRDÜM, SİZİ DE ÖLDÜRÜRÜM”

“Bu şahsı Aleyna’nın yanına gelip gidişinden dolayı tanırım. Aramızda bir olay, Kırıkkale ilinde yaşandı. 2020 Temmuz ayıydı, Kırıkkale’deki Asmalı Konak adlı içkili mekanda çalışıyordum. Ümitcan Uygun mekana geldi ve kendisine masa açılmasını istedi. Aleyna olayından dolayı onu tanıyorduk ve tepkiliydik, masa açılmasını istemedik. Bunun üzerine bize hakaretler ve tehditler ederek, ‘Aleyna’yı ben öldürdüm, sizi de öldürürüm, kimsenin ruhu duymaz, sizi s…m’ dedi.” İfadesi soruşturma tutanağına yansıyan N.M.Y, mekanda yaşananların ardından, Uygun’un aracı ile önünü kestiğini de aktardı.

“ÜMİT’İN EZİYET ETTİĞİNİ SÖYLEDİ”

Aleyna Çakır, şüpheli olarak öldüğü güne ait konuşmalarından birini, kuaför olarak çalışan S.E. ile gerçekleştirdi. Soruşturma dosyasına S.E’nin şu ifadeleri yansıdı: “Kullanmış olduğum telefondan saat 21.30 sıralarında aradı. Bana ağlamaklı bir vaziyette, artık bıktığını, kendisine Ümit’in eziyet ettiğini söyledi. Bana, ‘Ben bıktım, beni kurtar dedi.” Uygun’un uyuşturucudan tutuklanması, cinayet ve tecavüz şüphesi olan bir dosyanın çözüldüğü anlamına gelmiyor.

ALEYNA ÇAKIR’IN PROFİLİ

Aleyna ya da Sema Esen kimdi? Bu soru, belki de en çok önem taşıyan noktalardan biri. Sema Esen pavyonlarda çalışıyordu, ismini değiştirmişti. Ekonomik durumu kötü olmayan bir alilenin 5 çocuğundan biriydi, en küçük çocuktu. 2 ablası ve 2 abisi vardı. Aile üyelerinin tümü, yaşanan problemler konusunda, aynı şeyleri anlatıyordu. Abi Himmet Esen dosyada müşteki sıfatı ile yer aldı. Babası Mehmet Esen’in detaylı anlatımlarını esas alalım. Mehmet Esen, kızının ilk kez, dışarı yaşamına özenerek 16 yaşında evden kaçtığını, 2 sene bu durumun sürdüğünü söylüyordu. ‘Aleyna’ zaman zaman yurtlarda kalıyor ancak orada da durmuyordu.

ÜMİTCAN UYGUN İLE TANIŞMASI DÖNÜM NOKTASI MI?

Mehmet Esen şöyle diyordu: “18 yaşında, abisi Himmet, onun pavyonda çalıştığını öğrendi. Zorla eve getirdi. Ama o yine durmadı. Bizden polise şikayetçi olarak evden ayrıldı. Sığınma evine yerleşti. Oradan da kendi isteği ile ayrıldığını duydum. Ben kızımın ilk kez 16 yaşında Ümit ile yurtta tanıştığını eşimden duydum. Kızım, annesine, Ümit’in kendisini zorla pavyonda çalıştırdığını ve fuhuşa sürüklediğini söylemiş.”

“HEM DÖVÜYOR HEM SATIYORDU”

Pavyonda çalışan M.G.D ise Ümitcan Uygun’un, hem Aleyna’ya eziyet edip, şiddet uyguladığını hem de onu başka erkeklere sattığını anlattı: “Ümitcan’ı Aleyna’nın yanına geldiğinde görmüşlüğüm vardır. ‘Seni öldürürüm, elimde kalacaksın’ diye tehdit ettiğine defalarca şahit oldum. Aleyna’nın kendi söylediklerinden onu dövdüğünü ve vücudunda morluklar olduğunu gördüm. Bildiğim kadarıyla Ümit ve Aleyna yaklaşık bir yıldır beraberlerdi.Ümit’in defalarca arabada, başka erkekler ile pazarlık yaptığını ve para aldıktan sonra Aleyna’yı yolladığını gördüm. Aleyna, bana para karşılığında başka erkeklere gönderildiğini söylemiştir. Elinde zarfla geldiğini ve zarfı elinden Ümit’in zorla aldığını anlatmıştır.” H.T, Çakır’ı bir süre boyunca işten eve taşımıştı. Ümitcan Uygun’un saldırgan kişiliği hakkında bilgi sahibiydi: “3-4 defa gördüm. Benim yanımda, Aleyna’yı kolundan tutarak aracımdan indirmeye çalıştı. Keçiören’e giden Fatih Köprüsü üzerinde aracını durdurdu. Aleyna’yı aracımdan indirmek için zorladı. Bende araçtan indim ve Ümit’i engelledim. Küfürler etti, Aleyna’yı öldüreceğini söyledi. Bu olay Aleyna’nın ölümünden 3-4 ay önce yaşandı.”

KOMŞULAR DA TANIKTI

Aleyna Çakır’ın, gördüğü şiddet ve fuhuşa zorlanmasına komşuları da şahit oldu. Ümitcan Uygun’un kimi zaman Aleyna Çakır’ı bir başka erkeğin arabasına bindirdiğini ve para aldığını gördüklerini anlattılar. Kimi zaman da eve erkeklerin gelip gittiğini söylediler. Anlatılanlara göre, Aleyna Çakır’ın aynı anda birden çok erkeğe pazarlandığı da oluyordu. Aleyna’nın ses kayıtları, zorlandığını ve çektiği acıları anlatıyordu. İşte o kayıtlar:

İNTİHAR MI ETTİ ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Aleyna Çakır‘ın, saat 01:04’te ‘Ablam’ diye kayıtlı şahsa yolladığı son mesaj şöyleydi: “Ben artık yapamıyorum benim kimsem yok, Ben öleceğim belki daha az üzülürsünüz. Hakkını helal et bana.” Aleyna intihar mı etti, yoksa öldürüldü mü? Soruşturma dosyasında; “Genel inceleme sonucu sonucu Sema Esen’in (Aleyna Çakır) intihar ihtimali yüksek” deniyor. Oysa her iki seçenek de muhtemel. Aleyna’nın son mesajı bir intiharı işaret edebilir. Fakat tam bu noktada, büyük bir soru işareti de koymamız mümkün. Soru işaretinin sebebi basit! Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır’a ait telefonun bütün şifrelerini biliyordu. Emniyet telefonu açmak için onun bilgisine başvurdu! Size ait olmayan bir telefondan kendinize ya da bir başkasına mesaj atmak hiç de zor değil! Ama eğer Çakır, intihar ettiyse bile buna, Ümitcan Uygun ile birlikte ondan faydalanan, ona eziyet eden olası kişilerin sebep olduğu kesin.

ŞÜPHELİ ÖLÜMÜN ÖZETİ

Emniyet’in tutanağından: “03.06.2020 günü Haber Merkezine gelen‘EKS’ konulu anonsu üzerine 78855 kod no’lu ekip ivedi olarak olay yerine intikal etmiş, l999 Kırıkkale doğumlu Sema Esen isimli şahısın yüzüstü yatar vaziyette boynunda bornoz kuşağı olduğu ellerinde ve bacaklarında morluklar olduğu anlaşılmıştır.112 ekipleri, şahsın EKS oldugunu beyan etmiş olup, şahsın yalnız yaşadığı öğrenilmiş, olay nöbetçi Cumhuriyet Savcısı AIi Karahüseyin’e bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır. ”

AVUKAT YILDIRIM: ÜMİTCAN UYGUN’UN EK İFADESİ ALINSIN!

Aile avukatı Umur Yıldırım; “Şüpheli hakkında yürütülen dosya kapsamında verilen ifadeler doğrultusunda soruşturama derinleştirilerek devam etmeli” diyor. Bu kapsamdaki talepler şunlar: -’Cinsel saldırı’, ‘kasten öldürme’, ‘intihara yönlendirme’ suçlarına ilişkin olarak Ümitcan Uygun’un ek ifadesine başvurulması ve -Zanlının yeniden eve gelip gelmediğine ilişkin soruşturamanın derinleştirilmesi. (Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır’ı saat 23.00 civarında evine bırakmış sonra da arkadaşları ile buluşup içki içmişti.) Diğer 2 talep ise zanlının ‘kaçma şüphesi ile tutuklanması’ ve ‘kendisinden alınan doku örneklerinin, CMK’nın 75’inci maddesi gereğince, müteveffadan elde edilen biyolojik unsurlar ile karşılaştırılmasıydı’. Her ikisinin de gerçekleştiğini anımsatalım.

NEDEN ALKOL MİKTARI ÖLÇÜLMEDİ?

Aleyna Çakır’a ait adli tıp raporu önemli ipuçları sundu. Vücudunda darp izine bağlı lezyonlar vardı. Vajinada sperm, anal bölgede PSA ve tırnak içinde ise YST-R bulundu. Hepsi erkeklere ait biyolojik bulgulardı. Umur Yıldırım, “Daha sonraki rapor ise, bulguları bir kademe daha ileriye götürdü, tırnakta rastlanan YST-R’nin sadece bir erkeğe ait olduğunu belgeledi” dedi. Bir şekilde çember daha da daralmış oldu. 2 gün öncesine kadar Ümitcan Uygun’dan örnek alınmamış olması, kamuoyunda tepki topluyordu. Umur Yıldırım, çok önemli eksik uygulamalardan birine daha şu ifadeler ile değindi: “Aleyna’nın vücudunda alkol tespit edilmiş ama alkolün derecesi ölçülmemiş. Oysa bu tanımlama son derece önemliydi. Çünkü sözgelimi 50 promil alkol alan bir kişi ile 300 promil alkol alan arasında, duygu-durum grafiği konusunda bir değişim olacaktır. Bu fark olası intihar fiilinin tetiklenip tetiklenmediğini ortaya koyabilirdi.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir