Hem yalancı hem sahtekâr! Ümit Özdağ’ın kezzap yalanında son dakika

Geçtiğimiz günlerde Konya’da küçük bir çocuğun yüzüne atılan kimyasal sıvı olayı üzerinden provokasyon yapan ırkçı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın bir yalanı daha ortaya çıktı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Konya’nın Meram ilçesinde Suriyelilerin 20 TL istedikleri bir çocuğun yüzüne sülfürik asit attığını söylemişti.

Aile ile görüştüğünü belirten Özdağ, “Şimdi çocuğun babası ile konuştum. Olay 45 gün önce olmuş. Suçlu Suriyeliler yakalanmış, yargı süreci başlamış.1 yabancının başına 1 şey gelince Zafer Partisi kışkırttı diyenlere sorum şu: Bu çocuğun yüzüne 20 TL için kezzap dökenleri kim kışkırttı? Türk düşmanı Suriyeli yalakaları” ifadelerini kullandığı bir paylaşımda bulunmuştu.

OLAY

Geçtiğimiz ay Konya’nın Meram ilçesinde 9 yaşındaki Yusuf İsmail Candan, parkta oyun oynadığı sırada 12 yaşındaki Suriyeli G.E.H ile tartıştı. Bu sırada G.E.H. elinde sülfürik asit olduğu sonradan öğrenilen sıvıyı Yusuf İsmail Candan’ın yüzüne fırlattı. Başında ve boyun bölgesinde yanıklar oluşan Candan Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÖZDAĞ, KONTV ÜZERİNDEN PRİM YAPMAYA ÇALIŞTI

Ümit Özdağ, olayı aktardığı paylaşımlarının ardından KONTV de dahil olmak üzere birkaç medya kuruluşunun, yaşanan olayda Suriyelileri korumaya yönelik haber yaptığını iletmiş, yaralı çocuğun annesinin olayı anlattığı bir de video paylaşmıştı.

Özdağ’ın sosyal medya hesabından yaymış olduğu görüntüler sanatçı Mustafa Sandal’la birlikte birkaç ünlü isim tarafından paylaşıldı. Videoda, anne Medine Candan, KONTV de dahil olmak üzere bazı medya kuruluşlarının, oğullarının yüzüne asitli sıvı atanların, Suriyeli olduğunu gizlediğini söyledi.

Ümit Özdağ’ın provokasyonuna gelen ırkçı gruptan 17 yaşındaki Suriyeli gence yürekleri sızlatan sözler

KONTV’YE NEDEN İFTİRA ATILDI?

Yaşanan gelişmelerin ardından KONTV Haber, kendilerine atılan iftirayı açığa çıkarabilmek amacıyla olaya yönelik araştırmalara başladı. 3 günlük araştırmalar sonunda da olayın gerçek yüzü ortaya konarak, acılı bir anne üzerinden basit ve pis siyaset yapanların gerçek yüzü gösterildi. Hiçbir şekilde bahsi geçen bir haberi yapmayan KONTV ekibi, Candan Ailesi’ni ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini ileterek olayı ilk başından itibaren tüm detaylarıyla öğrendi.

“YAPILANIN PROPAGANDA OLDUĞUNUN FARKINDAYIM”

Olayın yalanlarla anlatılarak kendilerini kışkırtmaya çalıştıklarını vurgulayan Anne Candan, pis bir oyuna getirildiklerinin altını çizerek, “Bana, Güneysınır Haber, Şafak Gazetesi ve KONTV’nin, oğlumun yüzüne Suriyeli değil de bir Türk çocuğun asit attığı haberini yaptıklarını söylediler.

Ben de olmayan bir çocuğu nereden çıkaracaksınız, bulun o çocuğu dedim. Kimse kimsenin vebaline giremez” sözleriyle yaşananları anlattı. KONTV’yi, sözde siyaset yapmak amacıyla karalamaya çalıştıklarını söyleyen Candan, “KONTV, kesinlikle Konya’mızın iyisiyle kötüsüyle her olayını bize ulaştıran bir kanaldır. Konya’mızı, ailelerimizi, evlerimizi siyasete karıştırmalarını istemiyorum. Yapılanın propaganda olduğunun farkındayım. Ben çocuğumun sağlığının arkasındayım. Devletimizin, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, çevremizin sayesinde biz de ayağa kalkacağız” dedi.

“SİYASETE ÇOCUKLARIMIZI, KADINLARIMIZI ALET ETMESİNLER”

Çıkar uğruna kirli siyasete kadınların, çocukların ve ailelerin dahil edilmemesini istediğini sözlerine ekleyen Candan, mülteciler üzerinden Anadolu insanını kullanmak isteyenlere de şu sözlerle seslendi:

“Kimse bilmediği, duymadığı, gözleriyle görmediği sürece hiçbir şeye hiçbir şekilde inanmasın. Bir de özellikle siyasete çocuklarımızı, evlerimizi, kadınlarımızı alet etmesinler. Bizim yaşadığımız olayda bir yanlışlık oldu, bu yanlışlığı buradan düzeltmek istiyorum. Kesinlikle böyle bir şey yok, herkesten bu konudan dolayı özür diliyorum.”

Haber: Eylül Aşkın Akçay

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir