Ümit Özdağ’ın İyi Parti’den ihraç kararı iptal edildi

featured

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, avukatı aracılığıyla İyi Parti Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve ihraç kararının Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Dava dilekçesinde, “Müvekkil davacının, kurucu ve milletvekili olduğu partiden ihraç edilmesi kararı, Siyasi Partiler Kanunu’na hakim olan normatif ilkelere aykırı olduğundan hukuki denetimden geçerek iptal edilmesi gayesiyle huzurdaki davanın açılması zarureti hasıl olmuştur.” ifadeleri yer almıştı.

Özdağ’ın, İyi Parti tarafından partiden ihraç edilmesi kararına itirazda bulunarak açtığı davanın duruşması bugün görüldü. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ’ın ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

Özdağ, mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada, “3 ay kadar veya 2 ay kadar bağımsız İstanbul milletvekiliydim. Ama bugünden itibaren mahkemenin kararıyla birlikte tekrar bu statüm başladı.” dedi.

Bundan sonraki süreci değerlendiren Özdağ, “Yapacağım ilk şey yarın bir basın toplantısıyla durumu değerlendirmek olacak ve ondan sonra Muğla’ya yola çıkacağım. Çünkü Muğla İyi Parti İl Başkanı bu süreçte sağlam duran, doğru duran il başkanı olarak daha önce kendisine iletmiştim ama yüz yüze de ifade etmek istiyorum. Bu yüzden sayın il başkanımızı ziyaret edeceğim.” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İyi Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve İstanbul Milletvekili olan Özdağ, partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin iddiaları üzerine Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Ümit Özdağ, İyi Parti’nin terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP ile yakınlaşması nedeniyle de rahatsızlık duyduğunu defalarca dile getirmişti.

Disiplin Kurulu’nun 16 Kasım 2020’de aldığı kararla Özdağ, parti üyeliğinden kesin olarak ihraç edilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir