Ümit Özdağ’ın ırkçı militanlarından tehlikeli provokasyon

Türkiye'de son zamanlarda yabancılara yönelik ırkçı açıklamalarıyla tepki çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, amacına ulaşıyor. Meczup olarak nitelenen Özdağ'ı ciddiye alan bazı gençler, sokaklara ‘’Mülteci defol’’, ‘’Afgan evine’’ ve Arap defol’’ gibi ırkçı yazılar yazarak, ''gamalı haç'' çizdiler.

featured

İstanbul’da Maltepe, Fatih, Eyüpsultan, Esenyurt gibi ilçelerde sokaklara gamalı haç eşliğinde yazılan ırkçı sloganlar mahalle sakinleri ve bazı STK’lar tarafından silindi. “Mülteci defol”, “Arap defol”, “Afgan evine” gibi yazıların yerine “Kahrolsun ırkçılık, yaşasın kardeşlik” yazıldı. Irkçı yazılardan rahatsız olan Maltepe Gülsuyu Mahallesi sakinleri “Çok vardı temizledik. Biz siliyoruz onlar yazıyor” dedi. Mahalleli, Suriyeli çocukların da kimliğini bilmedikleri kişilerce dövüldüğünü iddia etti.

Son günlerde ‘Suriyelilere vatandaşlık’, ‘Yabancıya konut satışı’, ‘Sığınmacı kaynaklı adli olaylar’, ve ‘Suriye’ye bayramlaşma ziyaretleri’ gibi başlıklar altında yürütülen tartışmalar sokakta ırkçı provokasyona dönüştü. İstanbul’da özellikle yabancıların yoğun olarak tercih ettiği ilçe ve mahallelerde duvarlardaki “Arap defol”, “Suri defol”, “Mülteci defol” , “Afgan evine” gibi yazılar ve Faşizmin sembolü olan gamalı haç çizimleri arttı.

YAŞASIN KARDEŞLİK

Fatih, Maltepe, Esenyurt, Eyüpsultan gibi ilçelerde ırkçılar vatandaşları canından bezdirdi. Fatih’te apartman sahipleri ve sivil toplum kuruluşları ile ırkçılar adeta köşe kapmaca oynuyor. Irkçıların duvarlara yazdığı yazılar sivil toplum kuruluşları tarafından siliniyor ve yerine “Kahrolsun ırkçılık, yaşasın kardeşlik” sloganları yazılıyor. Mahalle sakinleri de defalarca silmelerine, boyamalarına rağmen ırkçıların ısrarla yazılar yazmaya devam ettiğini söylüyor. Mahalle sakinleri STK’ların da karşı mesajlarla duvarı kirletmemesini istiyor: “Duvarlarımıza kimse bir şey yazmasın…” Bölgede ikamet eden yabancılar ise olası bir ırkçı saldırının endişesini yaşadıklarını ifade ediyor.

İstanbul Maltepe’ye bağlı Gülsuyu Mahallesi’nde de vatandaşlar ırkçı duvar yazılarına kızgın. Mahalleliler “Çok vardı temizledik. Biz siliyoruz onlar yazıyor” ifadelerini kullandı. Maltepe’de halk Suriyeli çocuk ve erkeklerin kimliğinin bilmedikleri bazı gençler tarafından dövüldüğünü iddia ediyor.

ERMENİ OKULU’NA HAÇ

Sadece Suriye ve Afganlar değil Türkiye’deki Ermeniler de aynı ırkçılığa maruz kaldı. Bomonti Mıhitaryan Ermeni Okulu’nun müştemilat kapısına kimlikliği belirsiz kişilerce gamalı haç çizildi. Ermenice yayınlanan Agos gazetesindeki yazılarda bu tür ırkçı olayların tedirginlik yarattığı aktarıldı.

ZAFER PARTİSİ İZİ!

Eyüpsultan’da ise tarihi mezarlığın her yanı ırkçı sloganlarla dolu. Gamalı haç ve “Etnik işgal”, “Afgan/Suriyeli defol” gibi yazıların yanı sıra aynı elden çıktığı belli olan “Türk Zafer Partisi” ifadesi de dikkat çekici. Zafer Partisi’nin genel başkanlığını sığınmacılara yönelik sergilediği ırkçılık ve provokasyon ile tanınan Ümit Özdağ yapıyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir