Çakma milliyetçi Ümit Özdağ’ın oğlunu ABD Büyükelçiliğinin anaokulunda okuttuğu ortaya çıktı

Milliyetçi olduğunu söyleyerek, Türkiye'de ABD çıkarlarına yönelik hareket eden provokatör Ümit Özdağ'ın, ayrıldığı eşinden olan oğlunu ABD Ankara Büyükelçiliğine bağlı anaokulunda okuttuğu öğrenildi. Ümit Özdağ’ın kendi referansını kullanarak baldızını da ABD Büyükelçiliğinde önemli bir pozisyona yerleştirdiği biliniyor…

featured

Türkiye’de milliyetçi duyguları provoke ederek sığınmacıları hedef tahtasına oturtan ve bir iç savaş çıkarma gayesinde olan Ümit Özdağ ile ilgili şok eden bir gerçek ortaya çıktı. Adı WikiLeaks sızıntılarında “ABD Büyükelçiliğinden çıkmayan ve bir etnik savaş çıkarma gayretinde olan Türk Miloşeviç” olarak anılan Özdağ’ın, ayrıldığı eşi Burçin Bilir’den olan oğlu, anaokulu eğitimini ABD Ankara Büyükelçiliği’nin anaokulunda almış.

BU NASIL MİLLİYETÇİLİK?

Türkiye’de halkı kin ve düşmanlığa sevk ederek sığınmacılara karşı bir ayaklanma çıkması için uğraş veren Özdağ’ın milliyetçi duyguları sömürdüğü iddiası sıklıkla dile getiriliyordu. ABD Ankara Büyükelçiliği’nden ABD Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen bilgi notlarında “Sanki silahla dolaşır gibi bir havası olan Özdağ zeki fakat derinlemesine düşünemeyen, kendini komplo teorileriyle sarmış birisi. Yoğun ve kurnaz, çekicilik ve karizmadan hiç nasiplenmemiş.” cümleleriyle tanımlanan Özdağ’ın asıl amacının “Etnik-mezhep savaşın olduğu dönemde Türkiye’nin milliyetçi lideri olmak” olduğu vurgulanıyor.

ABD’ye karşı bağlılığı ve sadakati yüksek olan Özdağ’ın oğlunu ABD Büyükelçiliği’nin anaokulunda okutması, “Türk milliyetçisi mi Amerikan ajanı mı?” sorusunu akıllara getirdi.

BALDIZI DA ABD BÜYÜKELÇİĞİNDE ÇALIŞIYOR

Ümit Özdağ’ın ABD ile olan ilişki ağının bir parçasının da ABD Ankara Büyükelçiliği’nde önemli bir görevde bulunan baldızı olduğu söyleniyor. Baldızına referans olarak ABD Ankara Büyükelçiliği’nde işe başlatan Özdağ’ın ABD ile olan bağlantıları, MHP Genel Merkezi tarafından da daha önce dile getirilmişti.

WikiLeaks sızıntılarında Ümit Özdağ için şok ifadeler: ‘Türk Miloşeviç olmak isteyen eşkıya tipli…’

“KÜRESEL GÜÇLERİN YERLİ UZANTILARI MHP’YE SIZAMAZ”

MHP Genel Merkezi’nden Ümit Özdağ için yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Ümit Özdağ’ın; merkezi ABD’de bulunan RAND Corporation strateji kurumu ile olan ilişkisini, ABD’deki Musevi kuruluşu JINSA ile kurduğu yakınlığı, İsrail’de bulunan strateji kurumu BESA Center ile olan kuşkulu bağlantısını, 1998 yılında ABD’de Washington Kürt Enstitüsünde katıldığı PKK toplantısına kimin davet ettiğini ve kimlerle görüştüğünü, 27 Nisan 2000 tarihinde RAND Corporation kontrolünde yapılan Kürdistan paneline neden katıldığını ve kimlerle birlikte olduğunu, Diyanet Vakfı Stratejik Araştırmalar Merkezi (DİYAM) bünyesindeki çalışma döneminin karanlıkta kalan hususlarını,

Kurucusu olduğu Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) ile ABD’den JINSA ve İsrail’den BESA Center arasındaki özel ilişkinin kapsam derinlik ve amacını, 1999 yılından 2004 yılına kadar içinde bulunduğu ASAM’ın finans ve bilgi kaynaklarının kimler olduğunu,

Bu kuruluş üyesi iken yayınladığı ‘Türk-İsrail Stratejik Ortaklığı’ kitabı ile İsrail’e duyduğu özel ilginin nedenini ve kaynağını açıklaması beklenmektedir.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir