Konya provokasyonu ellerinde patlayan Ümit Özdağ’ın suç çetesi için hesap zamanı: Dava açıldı

Irkçı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Konya'da Fatih Büyükziyanak’ın 3 Suriyeli tarafından dövülüp, gasp edildiğini iddiasının ardından bambaşka bir gerçek çıktı. Özdağ ve yalan çetesinin 'Suriyelilerden dayak yiyen Konyalı' olarak tanıttığı şahsın uyuşturucu müptelası olduğu ve kendisini darp eden şahısların Suriyeli değil, uyuşturucu borcu bulunan Türk şahıslar olduğu anlaşıldı. Uyuşturucudan sabıkalı şahsı aklamak için hastaneye gidip ona yalan söyleterek video çeken Zafer Partisi Konya Selçuk İlçe Başkanı Özkan Ataş ve uyuşturucu satıcısı ile ağabeyi hakkında iddianame düzenlendi.

featured

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve ırkçı çetesi sosyal medya hesabından “Konya’da Fatih Büyükziyanak, 31 Temmuz günü 3 Suriyeli tarafından gasp edilip öldüresiye dövüldü. Fatih ölümden döndü. Bu olayı halktan saklamaya devam edin çünkü siz Türk’ün gerçek düşmanısınız!” şeklinde paylaşımlar yapmıştı.

Yapılan araştırmalar sonrası çok kısa sürede gerçeğin bambaşka olduğu ortaya çıktı, Özdağ ve ekibinin ağır ithamlar kullanarak olayı saptırdığı, uyuşturucu borcu yüzünden darp edilen şahsı aklamaya çalıştığı anlaşıldı.

Benzer Haberler
özdağ
Irkçı provokatör Ümit Özdağ kendi kazdığı kuyuya düştü! Konyalı Fatih Büyükziyanak’la ilgili flaş gelişme
ümit-özdağ
Yalan makinası Ümit Özdağ kendi kendini yalanladı! ‘Konya’da Suriyeliler Türk gencini dövdü’ provokasyonu
umit_ozdag_eskisehir_e_geliyor_h12893_28735
Ümit Özdağ’ın Konya provokasyonu elinde patladı

200 TL BORCU YÜZÜNDEN DARP EDİLMİŞ

Darp edilen ve farklı suçlardan 15 kaydı olan Fatih Büyükziyanak, olayın Suriyelilerle ilgisi olmadığını, ailesinden çekindiği için o şekilde anlattığını, daha önceden tanıştığı bir kişiye 200 TL borcu olduğunu, Selçuklu İlçesi Adalhan Kavşağı civarında karşılaştıklarında borcu yüzünden darp edildiğini söyledi.

Fatih Büyükziyanak, ayrıca gasp edilmediğini, arbede esnasında telefonunu düşürdüğünü belirtti.

ŞÜPHELİ 2 TÜRK VATANDAŞI TUTUKLANDI

Fatih Büyükziyanak’ın ifadesi doğrultusunda şüpheliler Muhammed İkbal G. (26) ve Özcan Y. (27) polis ekiplerince gözaltına alındı. 9’ar farklı suçtan kayıtları olduğu belirlenen iki şüpheli kasten yaralama; darp edilen Fatih Büyükziyanak ile ağabeyi ise suç uydurma suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Muhammed İkbal G. ve Özcan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fatih Büyükziyanak ise “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Suç Uydurmadan” suçlamasıyla ifade verdi ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Darp edilen Fatih Büyükziyanak’a yalan beyan ile video çektirip servis eden Zafer Partisi Konya-Selçuklu İlçe Başkanı Özkan ATAŞ hakkında hakkında; Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme suçunu işlediği gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir