Ümit Özdağ, Anagold Madencilik’ten rüşvet mi istedi? Erzincan İliç’teki siyanür olayında şok iddialar…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Türkiye gündemine taşıdığı "Erzincan İliç'teki altın madeninden Fırat Nehri'ne siyanür karıştı" iddiası, Anagold Madencilik tarafından yapılan açıklamayla farklı bir boyut kazandı.

featured

Birkaç gündür Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından ısrarla gündeme getirilen “İliç’teki altın madeninden Fırat Nehri’ne siyanür aktı” iddiası yetkili makamlarca yalanlanmıştı.

Özdağ tarafından ortaya atılan iddia daha sonra PKK’lı hesaplar tarafından da fotomontaj görseller ile sosyal medyada Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bir kampanyaya dönüştürülmüştü.

Ümit Özdağ’ın ‘Fırat’a siyanür karıştı’ yalanına PKK desteği

ANAGOLD MADENCİLİK’TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Sessizliğini çok sert bir açıklama ile bozan Anagold Madencilik şirketinden akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise firmanın Türk maden şirketi olduğu vurgulanarak iddiaların kasıtlı olarak yayıldığı söylendi.

ÜMİT ÖZDAĞ RÜŞVET Mİ İSTEDİ?

Sicilinde Ülker grubu ve Diyanet başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluştan tehdit ve şantajla para aldığı iddiaları geçtiğimiz aylarda ortaya atılan Ümit Özdağ, bu iddiaları yalanlamamıştı. Özdağ’ın kendisini derin devletin adamı olarak tanıtarak kurduğu vakıflar sayesinde topladığı bağışlar, pek çok siyasetçi ve gazeteci tarafından uzun yıllardır dillendiriliyordu.

Veli Küçük ve Sedat Peker’in MHP planları: “Bahçeli’yi camdan atıp Ümit Özdağ’ı oturtacağım”

Firmadan akşam saatlerinde yapılan açıklamada kullanılan şu ifadeler ise “Ümit Özdağ’ın eski alışkanlıkları devam mı ediyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Maalesef gerçeklerle ilgili yaratılan kafa karışıklığı, şahsi mali avantaj sağlamaya çalışan kişilerin yaptığı yanlış ve kasıtlı bilgilendirmelerin bir sonucudur.

 

7 MİLYON LİRA MI İSTENDİ?

Ümit Özdağ’ın Türkiye gündemine taşıdığı ancak yetkili makamlarca yalanlandıktan sonra gündemden düşen “Fırat Nehri’ne siyanür karıştı” iddiasının altında ise çok farklı bir sebep yatıyor.

İddiaya göre, Ümit Özdağ’a gönderilen İliç maden sahasındaki bir video sonrası Zafer Partili bir isim Anagold Madencilik yetkililerini arayarak Ümit Özdağ’a ait bir vakfa 7 milyon Türk lirası tutarında bağış ister. Bağışın yapılmaması durumunda ise kendilerini Türkiye’ye rezil edeceklerini ve ruhsatlarını iptal ettireceklerini söyler.

Firmanın bu teklifi geri çevirmesi üzerine ise Ümit Özdağ, Veryansın TV vasıtasıyla haberleri medyaya sızdırır ve daha sonra maden bölgesine giderek olayı sosyal medyada köpürtür.

 

Anagold Madencilik’ten yapılan açıklama şu şekilde:

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir