Ukrayna’daki hastane saldırısında yaralanan kadın ve bebeği hayatını kaybetti

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında yaralanan ve sedye üzerindeki fotoğrafı sosyal medyada büyük yankı uyandıran hamile kadın, bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Londra'daki Rusya Büyükelçiliği, o görüntülerin sahte haber olduğunu söylemişti.

featured

Rus ordusunun kuşattığı Mariupol şehrinde, çocuk hastanesi vuruldu. 3 kişinin öldüğü o saldırıda, 9 aylık hamile kadın da yaralandı. Rusya’nın Ukrayna‘yı işgalinin simgesi haline gelen kadın, cepheye daha yakın olan başka bir hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar kendisini hayatta tutmaya çalışırken karnındaki bebeği kaybettiğini anlayan anne adayı, sağlık görevlilerine, “Beni de öldürün” diye bağırmaya başladı.

Cerrah Timur Marin, kadının leğen kemiğinin ezildiğini kalçasında kırık olduğunu, bebeğin sezaryen ile doğurtulduğunu ancak yaşam belirtisi göstermediğini açıkladı.Hemen anneye odaklandıklarını aktaran Marin, 30 dakika süren müdahaleye karşın annenin de tepki vermediğini dile getirdi.

Cerrah Marin, “Ne yazık ki ikisi de öldü.” dedi.

“SAHTE HABER” DEMİŞLERDİ

Savaş suçlarıyla suçlanan Rus yetkililer, doğum hastanesinin Ukraynalı aşırılık yanlıları tarafından üs olarak kullanılmak üzere ele geçirildiğini ve içeride hiçbir hasta ya da sağlık görevlisinin kalmadığını iddia etmişti.

Rusya’nın BM büyükelçisi ve Londra’daki Rusya Büyükelçiliği, görüntüleri “sahte haber” olarak nitelendirmişti.

 

Rus askerleri Ukrayna’da ‘sivillere ateş etmeyen’ Rus askerlerini de vuruyor

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir