Ukrayna, Rusya’ya saldırdı, 63 Rus askeri öldü

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna'nın Donetsk Makiyivka kentindeki bir Rus askeri tesisin HIMARS füzeleri ile vurulduğu ifade edildi. Rusya hayatını kaybeden Rus asker sayısının 63 olduğunu ifade ederken, Ukrayna ise bu sayının 400 olduğunu iddia etti.

featured

24 Şubat tarihinden beri devam eden Rusya- Ukrayna savaşında çok çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ukrayna’nın Makiivka şehrinde bulunan Rus askerlerinin bulunduğu geçici bölgeyi altı Himar füzesiyle vurduğunu duyurdu.

63 ASKER ÖLDÜ

Bakanlığın yaptığı açıklamada saldırı sonrası 63 Rus askerinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda zırhlı aracın da etkisiz hale geldiği belirtildi.

UKRAYNA: 400 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Söz konusu bombardıman sonrası Ukrayna’dan yapılan açıklamada ise hava saldırısı sonrası 400 Rus askerin öldürüldüğü öne sürüldü.

‘AMERİKAN ROKETLERİYLE SALDIRI’

Donetsk’in işgal altındaki bölgelerinde Rusya’nın atadığı üst düzey yetkili Daniil Bezsonov Telegram üzerinden yaptığı açıklamada “Meslek okuluna Amerikan MLRS HIMARS roketleriyle büyük bir saldırı oldu. Ölü ve yaralılar var, kesin sayı hala bilinmiyor” değerlendirmesinde bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir