Ukrayna ordusu ölen Rus askerleri toplu mezarlara gömmeye başladı

Ukrayna, Rusya savaşı devam ederken bir yandan da savaşa ait acı görüntüler gelmeye devam ediyor. Her iki tarafta kayıp verirken sosyal medyada paylaşılan son görüntülerde Rus askerlerin toplu mezarlara gömüldüğü ortaya çıktı.

featured

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde 8. güne girildi. Savaşın uzamasıyla birlikte Ukrayna ordusu sayısı artan ölü Rus askerlerini toplu mezarlara gömmeye başlarken görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

ÖLEN RUS ASKERLERİ İÇİN TOPLU MEZARLAR KAZILIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 7 günde toplam 498 Rus askerinin öldüğü belirtildi. Ukrayna ise bu sayıyı 9 bin olarak ilan etmişti. Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıkladığı verilerine göre 1597 Rus askeri yaralandı. Ukraynalı yetkililer ise yaralı sayısına dair bir açıklama yapmadı. Öte yandan Twitter’da paylaşılan son fotoğraflarda Ukrayna ordusunun ölen Rus askerleri toplu mezarlara gömdüğü görüldü.

“YILLARDIR HAZIRLADIKLARI PLANI BOZDUK”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski yaptığı son konuşmada savaşın uzaması ile birlikte Rus ordusunun moral olarak dağıldığını belirterek “Yıllardır hazırladıkları planları bozduk. Daha fazla işgalci bizden evlerine doğru kaçıyor. Ukraynalılara içtenlikle hayranım. Onları (Rusları) utanç içinde uzaklaştıracağız. Tıpkı kendi yiyeceklerini bulmaya çalıştıkları zaman gibi. Bunlar devlet savaşçısı değil. Bunlar kullanılmış kayıp çocuklar. Bir haftada yaklaşık 9 bin Rus öldürüldü. Mikolayiv istikametinde 19-20 yaşlarında iki yüzlerce, üç yüzlercesini (Rus askerleri) onlarca helikopterlerle almak zorundalar” şeklinde konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir